Naujienos

 Grįžti

Vilkyškių pieninės „metų” sūrio pristatymo proga – nauja vynų ir sūrių degustacijų tradicija

07-12-06

Gruodžio 5 dieną garsiausių pasaulio sūrių receptus tobulinanti ir originalias lietuviškų sūrių tradicijas puoselėjanti Vilkyškių pieninė pristatė naują šių metų gaminį – net kelerius metus kurtą kietojo tipo sūrį „Žalgiris”. Vakaro metu surengtoje Vilkyškių pieninės sūrių ir kruopščiai vynų žinovo Gintauto Jašinsko atrinktų vynų degustacijoje, sūrių ir vynų derinimo niuansais mėgavosi žinomi Lietuvos gurmanai.  Vienintelė Lietuvoje specializuota sūrių gamintoja žadėjo, kad tokia vyno ir sūrio degustacija tikrai ne paskutinė.

„Sūrio panaudojimo būdų begalės, tačiau vynas ypač gerai padeda atskleisti jo skonį – tai vienas subtiliausių derinių, kokius tik galime įsivaizduoti. Labai džiaugiamės, kad ir Lietuvoje susidomėjimas sūrių vartojimo tradicijomis sparčiai auga. Didžiuojuosi mūsų specialistų sukurtu sūriu „Žalgiris” – pristatydami šį ilgai lauktą produktą nusprendėme, kad sūrio ir vyno ragavimas turi tapti tradicija kiekvienam gurmanui”, – sakė Vilkyškių pieninės generalinis direktorius Gintaras Bertašius.

Parduotuvėse greitai pasirodysiantis sūris „Žalgiris“ priskiriamas kietųjų sūrių šeimai. Parmoje, šiaurės Italijoje, kietojo tipo parmezanas gaminamas jau 800 metų. Tuo pačiu tradiciniu metodu Vilkyškių pieninėje gaminamas ir „Žalgiris“. Kietas, brandus, susikristalizavęs, aštroko skonio, grūdėto minkštimo „Žalgiris“ brandinamas nuo vienerių iki dvejų metų.

Degustacijos metu, Vilkyškių pieninės sūrių žinovas Egidijus Ripinskis svečiams pateikė ir legendinį sūrį „Tilžė“, kurio receptui – jau du šimtai metų, pagal unikalią technologiją gaminamą, juoda žievele akį traukiantį sūrį „Prussia“. Gurmanai su įvairiais vynais ragavo ir salsvą, skylėtajį „Maasdam“, šviežią mocarelą ir natūralų, rankomis gaminamą pelėsinį sūrį „Memel Blue“, kuriam nenaudojami jokie dažikliai ar konservantai.

Vakarą vedęs vynų žinovas Gintaras Jašinskas konstatavo, kad Lietuvoje įprasta sūrį patiekti su baltais sausais vynais. Tačiau iš tiesų šį taisyklė galioja anaiptol ne visada, mat puikus, ilgai brandintų, ryškaus skonio sūrių palydovas gali būti ir gerai parinktas raudonas vynas, o prie pelėsinio „Memel Blue“ pasiūlė  tiesiog nepamainomą baltą saldų vyną.

Renginio metu svečiai galėjo rinkti ir labiausiai patikusį vyno ir sūrio derinį. Daugiausiai simpatijų susilaukė sūris „Maasdam“ ragautas su vynu Mendoza El Coto Rioja DOCa Crianza, vos keliai balsais nuo jo atsiliko „Prussia“ ir prie jos itin derėjęs vynas Valentin Bianchi Famiglia Bianchi Chadonnay. Geriausią derinį vakaro metu vykusioje loterijoje laimėjo televizijos laidų vedėja Jovita Valeikaitė.

Akloje degustacijoje geriausiai sūrius pagal jų kvapą ir skonines savybes skyrė ir šampano žinovė Jolanta Smičienė, jai taip pat atiteko gurmaniško sūrio galva. Dar vienam iš renginio svečių teko ypatinga dovana – metinė sūrių „prenumerata“ visiems ateinantiems 2008-iems metams. Laimingajam loterijos laimėtojui kas mėnesį į namus bus pristatoma po skirtingą Vilkyškių pieninėje pagaminto sūrio galvą.

Šiuo metu Vilkyškių pieninėje gaminami 26 pavadinimų sūriai. Dauguma jų – aukščiausios kokybės gurmaniški sūriai. Nemažai sūrių nuo 1934-ųjų veikianti pieninė eksportuoja. Pasak įmonės vadovo, lietuviški sūriai yra užsitarnavę labai gerą vardą ne vienoje Europos šalyje, netgi Italijoje, kur reikalavimai geram sūriui itin aukšti.

Renginio partneris „Mineraliniai vandenys“.

KONSOLIDUOTŲ IR ATSKIRŲ FINANSINIŲ ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2018 METUS
Konsoliduotų ir atskirų finansinių ataskaitų rinkinys už 2018 metus
KONSOLIDUOTŲ IR
ATSKIRŲ FINANSINIŲ ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2017 METUS
Konsoliduotų finansinių ataskaitų rinkinys už 2017 metus

Investuotojams Print

AB Vilkyškių pieninė – viena moderniausių pieno produktų gamintojų Lietuvoje. Tai specializuota sūrių gamykla šalyje, pagal originalias receptūras gaminanti daugiau kaip 30 skirtingų pavadinimų sūrių, iš kurių net 10 yra gurmaniški. 1993 m. įkurta bendrovė šiuo metu pagal perdirbamą pieno kiekį užima apie 16 proc. šalies rinkos.

Bendrovės veiklos istorijoje yra keletas reikšmingų plėtros ir modernizacijos etapų, lėmusių sėkmę tiek vietinėje, tiek užsienio rinkose:

  • nuolatinės investicijos į technologijas;
  • išskirtinis dėmesys naujovėms;
  • dėmesys žmogiškiesiems ištekliams;
  • griežti kokybės kontrolės standartai.

Iš kitų rinkos dalyvių įmonė išsiskiria efektyviu gamybos organizavimu, lanksčia valdymo struktūra, aukšta gaminių kokybe ir personalo kompetencija. Taip pat didelis bendrovės pranašumas – patikimi tiekėjai, ilgalaikė pardavimų srities partnerystė ir patraukli kainų politika.

Vilkyškių pieninės grupę sudaro keturios įmonės: AB Vilkyškių pieninė, AB „Modest“, AB Kelmės pieninė ir AB Pieno logistika.

AB Vilkyškių pieninė gamina sūrius pagal tradicinius lietuviškus, įvairių kitų pasaulio šalių, taip pat ir originalius savo sukurtus receptus.

AB „Modest“ sritis – mėlynųjų pelėsių sūrio „Memel blue“, mozarrella, rūkyto, lydyto bei  kitų sūrio produktų gamyba.

AB Kelmės pieninė specializacija – įvairūs šviežio pieno produktai: pienas, kefyras, sviestas, varškė, grietinė, varškės užtepėlės, jogurtai, glaistyti varškės sūreliai, maskarponė. Nuo 2018 pradėti gaminti sausi pieno produktai – WPC, permeato, išrūgų bei pieno miltai.

Didelė bendrovės pagaminamos produkcijos dalis eksportuojama. Pajamos iš eksporto šiuo metu sudaro apie 76proc. (iš kurių 55 proc. į Europos Sąjungos šalis, 22 proc. - į kitas šalis) visų bendrovės pardavimo pajamų.

Daug dėmesio skiriama bendrovės valdomiems prekių ženklams stiprinti Lietuvos ir užsienio rinkose, asortimentui gausinti, pasiūlyti rinkai kokybiškų, išskirtinių gaminių – tiek sūrių, tiek šviežio pieno, tiek sausų pieno produktų.