Sūris su mėlynaisiais pelėsiais „Memel Blue“

 Grįžti

„Memel Blue“ – tai 50% RSM rankomis gaminamas sūris su mėlynojo pelėsio Penicillium roqueforti kultūra. „Memel Blue“ gaminamas iš kruopščiai atrinkto karvių pieno, nenaudojama jokių dažiklių. Sūris nokinamas nuo aštuonių iki dešimt savaičių ypatingomis sąlygomis, padedančiomis sūryje išauginti mėlynojo pelėsio kultūrą. Mėlynasis pelėsis iš kitų pelėsių rūšių išsiskiria švelniu aromatu, minkštam sūriui suteikia subtilų skonį. Sūris „Memel Blue“ yra išskirtinės struktūros: balto sūrio masė išraižyta mėlynojo pelėsio gijomis. Tai puikus lengvas užkandis, derantis su vynuogėmis, alyvuogėmis, melionais, riešutais. „Memel Blue“ idealiai tinka prie vyno ar kaip sudedamasis produktas ruošiant gurmaniškas salotas, padažus, desertus, kitus patiekalus.

Energinė vertė:
100 g produkto energinė vertė – 1417 kJ/ 339 kcal
Baltymų – 18,2 g
Angliavandenių – 2,3 g
Riebalų – 28,5 g

Pakuotės:
~3 kg, apvalios formos, folijos pakuotė
100 g, plastikinis indelis

Apdovanojimai:

2011 m. „Memel blue“ kategorijoje „Metų produktas“ įvertintas bronzos medaliu parodoje „World Food Moscow“ (Rusija)
2010 m. „Memel blue“ įvertintas aukso medaliu parodoje „Agrobalt“ (Lietuva)
2004 m. „Memel blue“ pelnė žurnalo „Geras skonis rekomenduoja“ nominaciją

Kiti produktai

KONSOLIDUOTŲ IR ATSKIRŲ FINANSINIŲ ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2018 METUS
Konsoliduotų ir atskirų finansinių ataskaitų rinkinys už 2018 metus
KONSOLIDUOTŲ IR
ATSKIRŲ FINANSINIŲ ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2017 METUS
Konsoliduotų finansinių ataskaitų rinkinys už 2017 metus

Investuotojams Print

AB Vilkyškių pieninė – viena moderniausių pieno produktų gamintojų Lietuvoje. Tai specializuota sūrių gamykla šalyje, pagal originalias receptūras gaminanti daugiau kaip 30 skirtingų pavadinimų sūrių, iš kurių net 10 yra gurmaniški. 1993 m. įkurta bendrovė šiuo metu pagal perdirbamą pieno kiekį užima apie 16 proc. šalies rinkos.

Bendrovės veiklos istorijoje yra keletas reikšmingų plėtros ir modernizacijos etapų, lėmusių sėkmę tiek vietinėje, tiek užsienio rinkose:

  • nuolatinės investicijos į technologijas;
  • išskirtinis dėmesys naujovėms;
  • dėmesys žmogiškiesiems ištekliams;
  • griežti kokybės kontrolės standartai.

Iš kitų rinkos dalyvių įmonė išsiskiria efektyviu gamybos organizavimu, lanksčia valdymo struktūra, aukšta gaminių kokybe ir personalo kompetencija. Taip pat didelis bendrovės pranašumas – patikimi tiekėjai, ilgalaikė pardavimų srities partnerystė ir patraukli kainų politika.

Vilkyškių pieninės grupę sudaro keturios įmonės: AB Vilkyškių pieninė, AB „Modest“, AB Kelmės pieninė ir AB Pieno logistika.

AB Vilkyškių pieninė gamina sūrius pagal tradicinius lietuviškus, įvairių kitų pasaulio šalių, taip pat ir originalius savo sukurtus receptus.

AB „Modest“ sritis – mėlynųjų pelėsių sūrio „Memel blue“, mozarrella, rūkyto, lydyto bei  kitų sūrio produktų gamyba.

AB Kelmės pieninė specializacija – įvairūs šviežio pieno produktai: pienas, kefyras, sviestas, varškė, grietinė, varškės užtepėlės, jogurtai, glaistyti varškės sūreliai, maskarponė. Nuo 2018 pradėti gaminti sausi pieno produktai – WPC, permeato, išrūgų bei pieno miltai.

Didelė bendrovės pagaminamos produkcijos dalis eksportuojama. Pajamos iš eksporto šiuo metu sudaro apie 76proc. (iš kurių 55 proc. į Europos Sąjungos šalis, 22 proc. - į kitas šalis) visų bendrovės pardavimo pajamų.

Daug dėmesio skiriama bendrovės valdomiems prekių ženklams stiprinti Lietuvos ir užsienio rinkose, asortimentui gausinti, pasiūlyti rinkai kokybiškų, išskirtinių gaminių – tiek sūrių, tiek šviežio pieno, tiek sausų pieno produktų.