Jubiliejinis 1934

 Grįžti

Kietasis sūris Jubiliejinis 1934

2014 metais „Vilkyškių pieninė“ mini 80-ies metų meistrystės jubiliejų. Todėl pristato specialiai šiai progai sukurtą naujieną – originalios Vilkyškių pieninės meistrų išvystytos receptūros, net keletą metų kurtą, ilgo brandinimo kietąjį sūrį iškalbingu pavadinimu – „Jubiliejinis 1934“.

„Jubiliejinis 1934“ – tai premium kokybės 12 mėnesių brandinimo kietasis sūris. Laikas šiame tauriai bręstančiame sūryje suformuoja klasikinę lazdyno riešutų, džiovintų abrikosų, grietinės aromatų puokštę. Elegantiškas, harmoningas, vidutinio sūrumo skonis ir tanki, trapi tekstūra – tai aukščiausios kokybės išraiška. Ilgiau brandintame sūryje  jaučiasi laktozės kristalėliai, atsiranda džiovintų atogrąžų vaisių, pasukų natų. Skaldytas didesniais gabaliukais „Jubiliejinis 1934“ gali būti sūrio rinkinio, patiekiamo prieš desertus, puošmena. Jei sūris vartojamas kaip užkandis prie vyno, kartu derėtų pateikti džiovintų vaisių, graikiškų, lazdyno, migdolo riešutų. Plonos sūrio drožlės tinkamai pagardins makaronų patiekalus, rizotą ar jautienos karpačą.

Sūrį brandiname ir jo kokybę atitinkančioje mantijoje – specialioje sūrio dangoje, kuri sukuria natūralias nokimo sąlygas, na o pati danga – mėlyna (royal blue) – tokia, kokios ir nusipelno šis šedevras. Vilkyškių meistrų kokybišką darbą atsipindi ir faktas, jog mėlyna sūrio dangos spalva ypač retai sutinkama sūrių pasaulyje, nes apsaugoti sūrį, kad jo žievė nepamėlynuotų, – išskirtinės meistrystės reikalaujantis iššūkis.

Energinė vertė:
100 g produkto energinė vertė - 1580 kJ/ 380 kcal
Baltymų - 32,2 g
Riebalų - 26,5 g
Angliavandenių - 1,5 g

Pakuotės:
5,7 kg, apskritos formos, padengta specialia sūrio danga

KONSOLIDUOTŲ IR ATSKIRŲ FINANSINIŲ ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2018 METUS
Konsoliduotų ir atskirų finansinių ataskaitų rinkinys už 2018 metus
KONSOLIDUOTŲ IR
ATSKIRŲ FINANSINIŲ ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2017 METUS
Konsoliduotų finansinių ataskaitų rinkinys už 2017 metus

Investuotojams Print

AB Vilkyškių pieninė – viena moderniausių pieno produktų gamintojų Lietuvoje. Tai specializuota sūrių gamykla šalyje, pagal originalias receptūras gaminanti daugiau kaip 30 skirtingų pavadinimų sūrių, iš kurių net 10 yra gurmaniški. 1993 m. įkurta bendrovė šiuo metu pagal perdirbamą pieno kiekį užima apie 16 proc. šalies rinkos.

Bendrovės veiklos istorijoje yra keletas reikšmingų plėtros ir modernizacijos etapų, lėmusių sėkmę tiek vietinėje, tiek užsienio rinkose:

  • nuolatinės investicijos į technologijas;
  • išskirtinis dėmesys naujovėms;
  • dėmesys žmogiškiesiems ištekliams;
  • griežti kokybės kontrolės standartai.

Iš kitų rinkos dalyvių įmonė išsiskiria efektyviu gamybos organizavimu, lanksčia valdymo struktūra, aukšta gaminių kokybe ir personalo kompetencija. Taip pat didelis bendrovės pranašumas – patikimi tiekėjai, ilgalaikė pardavimų srities partnerystė ir patraukli kainų politika.

Vilkyškių pieninės grupę sudaro keturios įmonės: AB Vilkyškių pieninė, AB „Modest“, AB Kelmės pieninė ir AB Pieno logistika.

AB Vilkyškių pieninė gamina sūrius pagal tradicinius lietuviškus, įvairių kitų pasaulio šalių, taip pat ir originalius savo sukurtus receptus.

AB „Modest“ sritis – mėlynųjų pelėsių sūrio „Memel blue“, mozarrella, rūkyto, lydyto bei  kitų sūrio produktų gamyba.

AB Kelmės pieninė specializacija – įvairūs šviežio pieno produktai: pienas, kefyras, sviestas, varškė, grietinė, varškės užtepėlės, jogurtai, glaistyti varškės sūreliai, maskarponė. Nuo 2018 pradėti gaminti sausi pieno produktai – WPC, permeato, išrūgų bei pieno miltai.

Didelė bendrovės pagaminamos produkcijos dalis eksportuojama. Pajamos iš eksporto šiuo metu sudaro apie 76proc. (iš kurių 55 proc. į Europos Sąjungos šalis, 22 proc. - į kitas šalis) visų bendrovės pardavimo pajamų.

Daug dėmesio skiriama bendrovės valdomiems prekių ženklams stiprinti Lietuvos ir užsienio rinkose, asortimentui gausinti, pasiūlyti rinkai kokybiškų, išskirtinių gaminių – tiek sūrių, tiek šviežio pieno, tiek sausų pieno produktų.