Naujienos

 Grįžti

Kovoti su kraujotakos ligomis padeda mažiau cholesterolio turintys produktai

11-09-29

Lietuviams metas susirūpinti sveikata: mūsų šalis – pirma Europoje pagal mirtingumą nuo širdies ir kraujagyslių sistemos ligų, o Lietuvos širdies asociacijos duomenimis, 8 iš 10 suaugusių Lietuvos gyventojų cholesterolio kiekis kraujyje yra padidėjęs. Sveikatos specialistų teigimu, dėl to kalta netinkama mityba.

Vilniaus širdies chirurgijos centro „Kardiolita“ gydytojos dietologės Jūratės Dobrovolskienės teigimu, padidėjęs cholesterolio kiekis kraujyje gali būti sukeltas ir įvairių įgimtų priežasčių, tarkim, paveldimo genų defekto, tačiau statistika rodo, kad šios medžiagos perteklius dažniausia atsiranda riebų maistą valgančių, mažai judančių, viršsvorio turinčių žmonių kraujyje. Norint sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje ir išvengti su jo pertekliumi susijusių sveikatos sutrikimų, būtina koreguoti mitybos įpročius.

„Su maistu kasdien turime gauti organizmui būtinų medžiagų: gyvulinių ir augalinių riebalų, angliavandenių, baltymų, vitaminų, mikroelementų, skaidulinių medžiagų. Šių medžiagų santykis turi būti subalansuotas, o riebalai turėtų sudaryti ne daugiau nei 30 proc. dienos davinio energinės vertės. Didesnioji jų dalis turėtų būti augalinės kilmės riebalai – aliejai“, – sakė mitybos specialistė. Pasak jos, norint išvengti širdies bei kraujagyslių sistemos ligų, patartina vartoti kuo daugiau produktų, natūraliai turinčių Omega riebiųjų rūgščių arba produktų, papildytų jomis technologinio proceso metu.

Vieną tokių produkcijos linijų „Plius Minus“, pasižyminčią mažesniu cholesterolio kiekiu ir papildomai prisotintą Omega 3 ir Omega 6 rūgštimis, neseniai pristatė AB „Vilkyškių pieninė“. „Siekėme pasiūlyti produktų nuolat augančiam mityba besirūpinančių savo pirkėjų skaičiui. Dėl to gamindami naujosios linijos produktus dalį gyvulinės kilmės riebalų pakeitėme nehidrintais augalinės kilmės riebalais. Taip pagaminti produktai ne tik pasižymi kelis kartus žemesniu cholesterolio kiekiu nei įprasti gyvulinės kilmės analogai, bet ir gali būti parduodami už prieinamą kainą“, – pasakojo AB „Vilkyškių pieninė“ generalinis direktorius Gintaras Bertašius.

Anot jo, didelis naujosios „Plius Minus“ linijos išskirtinumas rinkoje – gamybos metu išsaugomos Omega 6 ir Omega 3 rūgštys. Pastarosios, pasak gydytojos J. Dobrovolskienės, su maistu paprastai gaunama gerokai per mažai, be to, šią rūgštį itin sunku išsaugoti produktuose terminio apdorojimo metu. Dėl to naujosios linijos produktams gaminti AB „Vilkyškių pieninė“ pasitelkė itin modernią gamybos technologiją, leidžiančią išvengti transizomerinių rūgščių išsiskyrimo ir sudaranti galimybes išsaugoti Omega 3 ir Omega 6 rūgštis terminio apdorojimo metu.

Dėl šių produktų unikalumo „Plius Minus“ produkcija ketinama prekiauti ne tik Lietuvoje, bet ir Rusijoje bei Suomijoje. „Visuose naujosios linijos gaminiuose naudojami nehidrinti augaliniai riebalai, turintys mažiau neigiamą poveikį turinčių medžiagų, tokių kaip trans-riebalai. Tai leis mums savo produkciją pristatyti net ir itin griežtus reikalavimus turinčiai Suomijos rinkai, kurioje draudžiama prekiauti gaminiais, kurių sudėtyje yra hidrintų riebalų“, – sakė AB „Vilkyškių pieninė“ vadovas.

Naujosios „Plius Minus“ serijos produktų jau gali įsigyti didžiųjų MAXIMA prekybos centrų pirkėjai. Naująją liniją sudaro sūrio gaminys, tepus riebalų mišinys, grietinės ir augalinių riebalų mišinys bei varškės sūrio gaminys. Visi jie pasižymi mažesniu cholesterolio kiekiu nei natūralūs jų analogai ir yra praturtinti Omega 3 bei Omega 6 riebalų rūgštimis.

KONSOLIDUOTŲ IR ATSKIRŲ FINANSINIŲ ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2018 METUS
Konsoliduotų ir atskirų finansinių ataskaitų rinkinys už 2018 metus
KONSOLIDUOTŲ IR
ATSKIRŲ FINANSINIŲ ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2017 METUS
Konsoliduotų finansinių ataskaitų rinkinys už 2017 metus

Investuotojams Print

AB Vilkyškių pieninė – viena moderniausių pieno produktų gamintojų Lietuvoje. Tai specializuota sūrių gamykla šalyje, pagal originalias receptūras gaminanti daugiau kaip 30 skirtingų pavadinimų sūrių, iš kurių net 10 yra gurmaniški. 1993 m. įkurta bendrovė šiuo metu pagal perdirbamą pieno kiekį užima apie 16 proc. šalies rinkos.

Bendrovės veiklos istorijoje yra keletas reikšmingų plėtros ir modernizacijos etapų, lėmusių sėkmę tiek vietinėje, tiek užsienio rinkose:

  • nuolatinės investicijos į technologijas;
  • išskirtinis dėmesys naujovėms;
  • dėmesys žmogiškiesiems ištekliams;
  • griežti kokybės kontrolės standartai.

Iš kitų rinkos dalyvių įmonė išsiskiria efektyviu gamybos organizavimu, lanksčia valdymo struktūra, aukšta gaminių kokybe ir personalo kompetencija. Taip pat didelis bendrovės pranašumas – patikimi tiekėjai, ilgalaikė pardavimų srities partnerystė ir patraukli kainų politika.

Vilkyškių pieninės grupę sudaro keturios įmonės: AB Vilkyškių pieninė, AB „Modest“, AB Kelmės pieninė ir AB Pieno logistika.

AB Vilkyškių pieninė gamina sūrius pagal tradicinius lietuviškus, įvairių kitų pasaulio šalių, taip pat ir originalius savo sukurtus receptus.

AB „Modest“ sritis – mėlynųjų pelėsių sūrio „Memel blue“, mozarrella, rūkyto, lydyto bei  kitų sūrio produktų gamyba.

AB Kelmės pieninė specializacija – įvairūs šviežio pieno produktai: pienas, kefyras, sviestas, varškė, grietinė, varškės užtepėlės, jogurtai, glaistyti varškės sūreliai, maskarponė. Nuo 2018 pradėti gaminti sausi pieno produktai – WPC, permeato, išrūgų bei pieno miltai.

Didelė bendrovės pagaminamos produkcijos dalis eksportuojama. Pajamos iš eksporto šiuo metu sudaro apie 76proc. (iš kurių 55 proc. į Europos Sąjungos šalis, 22 proc. - į kitas šalis) visų bendrovės pardavimo pajamų.

Daug dėmesio skiriama bendrovės valdomiems prekių ženklams stiprinti Lietuvos ir užsienio rinkose, asortimentui gausinti, pasiūlyti rinkai kokybiškų, išskirtinių gaminių – tiek sūrių, tiek šviežio pieno, tiek sausų pieno produktų.