Gourmet

 Grįžti

image
image

Žuvėdų pietūs

 Print

Gaminimo laikas: 30 min.

Porcijų kiekis: 1

Virtas bulves sumalame sumaišome su krakmolu ir tarkuotu sūriu, gautą masę formuojame ir verdame pasūdytame vandenyje 3min. Tapiojoką išverdame, atvėsiname ir sumaišome su smulkiai supjaustytu agurku, druska ir pipirais. Šalotinius svogūnus apverdame pasūdytame vandenyje ir užmarinuojame cukraus, acto marinate. Morkas ir šparagines pupeles nublanširuojame ir apkepame keptuvėje su aliejumi. Kokoso kremui į puodą pilame kokoso pieną, žuvies sultinį ir verdame, kol kokoso pienas nugaruos per pusę, tada dedame sutarkuotą sūrį ir suplakame su smulkintuvu. Žuvį kepame keptuvėje su alyvuogių aliejumi, skaniname druska ir pipirais.

Receptą sukūrė: Darius Dabravolskas LRVVKA Tarybos narys

Menkės filė100 g
Virtos bulvės50 g
Jaunos morkytės40 g
Šparaginės pupelės40 g
Šalotiniai svogūnai30 g
Agurkai40 g
Kokoso pienas100 g
Sūris "Vilkyškių Original"100 g
Sultenės lapai5 g
Cukrus20 g
Actas20 g
Druska1 g
Pipirai1 g
Krakmolas10 g
Tapiojoka10 g
Žuvies sultinys50 g
Alyvuogių aliejus10 g
KONSOLIDUOTŲ IR ATSKIRŲ FINANSINIŲ ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2018 METUS
Konsoliduotų ir atskirų finansinių ataskaitų rinkinys už 2018 metus
KONSOLIDUOTŲ IR
ATSKIRŲ FINANSINIŲ ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2017 METUS
Konsoliduotų finansinių ataskaitų rinkinys už 2017 metus

Investuotojams Print

AB Vilkyškių pieninė – viena moderniausių pieno produktų gamintojų Lietuvoje. Tai specializuota sūrių gamykla šalyje, pagal originalias receptūras gaminanti daugiau kaip 30 skirtingų pavadinimų sūrių, iš kurių net 10 yra gurmaniški. 1993 m. įkurta bendrovė šiuo metu pagal perdirbamą pieno kiekį užima apie 16 proc. šalies rinkos.

Bendrovės veiklos istorijoje yra keletas reikšmingų plėtros ir modernizacijos etapų, lėmusių sėkmę tiek vietinėje, tiek užsienio rinkose:

  • nuolatinės investicijos į technologijas;
  • išskirtinis dėmesys naujovėms;
  • dėmesys žmogiškiesiems ištekliams;
  • griežti kokybės kontrolės standartai.

Iš kitų rinkos dalyvių įmonė išsiskiria efektyviu gamybos organizavimu, lanksčia valdymo struktūra, aukšta gaminių kokybe ir personalo kompetencija. Taip pat didelis bendrovės pranašumas – patikimi tiekėjai, ilgalaikė pardavimų srities partnerystė ir patraukli kainų politika.

Vilkyškių pieninės grupę sudaro keturios įmonės: AB Vilkyškių pieninė, AB „Modest“, AB Kelmės pieninė ir AB Pieno logistika.

AB Vilkyškių pieninė gamina sūrius pagal tradicinius lietuviškus, įvairių kitų pasaulio šalių, taip pat ir originalius savo sukurtus receptus.

AB „Modest“ sritis – mėlynųjų pelėsių sūrio „Memel blue“, mozarrella, rūkyto, lydyto bei  kitų sūrio produktų gamyba.

AB Kelmės pieninė specializacija – įvairūs šviežio pieno produktai: pienas, kefyras, sviestas, varškė, grietinė, varškės užtepėlės, jogurtai, glaistyti varškės sūreliai, maskarponė. Nuo 2018 pradėti gaminti sausi pieno produktai – WPC, permeato, išrūgų bei pieno miltai.

Didelė bendrovės pagaminamos produkcijos dalis eksportuojama. Pajamos iš eksporto šiuo metu sudaro apie 76proc. (iš kurių 55 proc. į Europos Sąjungos šalis, 22 proc. - į kitas šalis) visų bendrovės pardavimo pajamų.

Daug dėmesio skiriama bendrovės valdomiems prekių ženklams stiprinti Lietuvos ir užsienio rinkose, asortimentui gausinti, pasiūlyti rinkai kokybiškų, išskirtinių gaminių – tiek sūrių, tiek šviežio pieno, tiek sausų pieno produktų.