Gourmet

 Grįžti

image
image

Žuvėdų pietūs

 Print

Gaminimo laikas: 30 min.

Porcijų kiekis: 1

Virtas bulves sumalame sumaišome su krakmolu ir tarkuotu sūriu, gautą masę formuojame ir verdame pasūdytame vandenyje 3min. Tapiojoką išverdame, atvėsiname ir sumaišome su smulkiai supjaustytu agurku, druska ir pipirais. Šalotinius svogūnus apverdame pasūdytame vandenyje ir užmarinuojame cukraus, acto marinate. Morkas ir šparagines pupeles nublanširuojame ir apkepame keptuvėje su aliejumi. Kokoso kremui į puodą pilame kokoso pieną, žuvies sultinį ir verdame, kol kokoso pienas nugaruos per pusę, tada dedame sutarkuotą sūrį ir suplakame su smulkintuvu. Žuvį kepame keptuvėje su alyvuogių aliejumi, skaniname druska ir pipirais.

Receptą sukūrė: Darius Dabravolskas LRVVKA Tarybos narys

Menkės filė100 g
Virtos bulvės50 g
Jaunos morkytės40 g
Šparaginės pupelės40 g
Šalotiniai svogūnai30 g
Agurkai40 g
Kokoso pienas100 g
Sūris "Vilkyškių Original"100 g
Sultenės lapai5 g
Cukrus20 g
Actas20 g
Druska1 g
Pipirai1 g
Krakmolas10 g
Tapiojoka10 g
Žuvies sultinys50 g
Alyvuogių aliejus10 g
KONSOLIDUOTŲ IR ATSKIRŲ FINANSINIŲ ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2017 METUS
Konsoliduotų ir atskirų finansinių ataskaitų rinkinys už 2017 metus
KONSOLIDUOTŲ FINANSINIŲ
ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2016 METUS
Konsoliduotų finansinių ataskaitų rinkinys už 2016 metus

Investuotojams Print

AB Vilkyškių pieninė – viena moderniausių pieno produktų gamintojų Lietuvoje. Tai vienintelė specializuota sūrių gamykla šalyje, pagal originalias receptūras gaminanti daugiau kaip 30 skirtingų pavadinimų sūrių, iš kurių net 10 yra gurmaniški. 1993 m. įkurta bendrovė šiuo metu valdo apie 18 proc. šalies sūrių rinkos ir apie 12 proc. šviežio pieno produktų rinkos.

Bendrovės veiklos istorijoje yra keletas reikšmingų plėtros ir modernizacijos etapų, lėmusių sėkmę tiek vietinėje, tiek užsienio rinkose:

  • nuolatinės investicijos į technologijas;
  • išskirtinis dėmesys naujovėms;
  • dėmesys žmogiškiesiems ištekliams;
  • griežti kokybės kontrolės standartai.

Iš kitų rinkos dalyvių įmonė išsiskiria efektyviu gamybos organizavimu, lanksčia valdymo struktūra, aukšta gaminių kokybe ir personalo kompetencija. Taip pat didelis bendrovės pranašumas – patikimi tiekėjai, ilgalaikė pardavimų srities partnerystė ir patraukli kainų politika.

Vilkyškių pieninės grupę sudaro keturios įmonės: AB Vilkyškių pieninė, AB „Modest“, AB Kelmės pieninė ir AB Pieno logistika.

AB Vilkyškių pieninė gamina sūrius pagal tradicinius lietuviškus, įvairių kitų pasaulio šalių, taip pat ir originalius savo sukurtus receptus. AB „Modest“ sritis – mėlynųjų pelėsių sūris „Memel blue“, mocarela, kiti sūrio produktai. AB Kelmės pieninė specializacija – įvairūs šviežio pieno produktai: pienas, kefyras, sviestas, varškė, grietinė, varškės užtepėlės, jogurtai, glaistyti varškės sūreliai, maskarponė.

Didelė bendrovės pagaminamos produkcijos dalis eksportuojama į užsienį: Latviją ir Estiją, Skandinavijos šalis, Vokietiją, Izraelį, NVS šalis, Kroatiją, Čekiją, Lenkiją ir kitas šalis. Eksportas sudaro 65 proc. bendrovės pardavimo.

Daug dėmesio skiriama bendrovės valdomiems prekių ženklams stiprinti Lietuvos ir užsienio rinkose, asortimentui gausinti, pasiūlyti rinkai kokybiškų, išskirtinių gaminių – tiek sūrių, tiek šviežio pieno produktų.