Gourmet

 Grįžti

image
image

Žalios „Mozzarella” salotos su mėta ir šviežiais žirneliais

 Print

  1. Nulupkite ir siaurais griežinėliais supjaustykite cukiniją, pašlakstykite griežinėlius citrinos sultimis, pabarstykite druska ir palikite pasimarinuoti bent 10 minučių.
  2. Nupilkite mocarelos skystį ir padėkite sūrio kamuoliukus dar nuvarvėti. Palikite juos kambario temperatūroje, kad suminkštėtų ir atsiskleistų tikrasis skonis.
  3.  Į verdantį vandenį vos vienai minutei pamerkite nuplautas žirnelių ankštis ar gliaudytus žirnelius, tada nukoškite ir perliekite šaltu vandeniu. Jei naudosite šaldytus žirnelius, pavirkite juos šiek tiek ilgiau - apie 2 min.
  4. Apvirtas žirnelių ankštis ar žirnelius išmaišykite su marinuotais cukinijos gabaliukais bei smulkiai supjaustytais mėtų lapeliais. Viską užpilkite vienos citrinos sultimis, keliais šaukštais alyvuogių aliejaus, pabarstykite druska ir pipirais pagal skonį. Lengvai pamaišykite.
  5. Duoną suraikykite ir paskrudinkite orkaitėje, kol gražiai paruduos.
  6. Mocarelą supjaustykite griežinėliais arba suplėšykite gabaliukais.
  7. Ant duonos skrebučių dėkite daržoves, sūrio gabalėlį ir dar pašlakstykite alyvuogių aliejumi, paskaninkite druska bei pipirais. Patiekite lėkštėje su citrinos griežinėliu.
Sūris "Mozzarella"200 g
Švieži žirneliai200 g
Cukinija200 g
Citrinos2 vnt.
Druska, pipirai
Alyvuogių aliejus4 šaukštai
Prancūziško batono
KONSOLIDUOTŲ IR ATSKIRŲ FINANSINIŲ ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2017 METUS
Konsoliduotų ir atskirų finansinių ataskaitų rinkinys už 2017 metus
KONSOLIDUOTŲ FINANSINIŲ
ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2016 METUS
Konsoliduotų finansinių ataskaitų rinkinys už 2016 metus

Investuotojams Print

AB Vilkyškių pieninė – viena moderniausių pieno produktų gamintojų Lietuvoje. Tai vienintelė specializuota sūrių gamykla šalyje, pagal originalias receptūras gaminanti daugiau kaip 30 skirtingų pavadinimų sūrių, iš kurių net 10 yra gurmaniški. 1993 m. įkurta bendrovė šiuo metu valdo apie 18 proc. šalies sūrių rinkos ir apie 12 proc. šviežio pieno produktų rinkos.

Bendrovės veiklos istorijoje yra keletas reikšmingų plėtros ir modernizacijos etapų, lėmusių sėkmę tiek vietinėje, tiek užsienio rinkose:

  • nuolatinės investicijos į technologijas;
  • išskirtinis dėmesys naujovėms;
  • dėmesys žmogiškiesiems ištekliams;
  • griežti kokybės kontrolės standartai.

Iš kitų rinkos dalyvių įmonė išsiskiria efektyviu gamybos organizavimu, lanksčia valdymo struktūra, aukšta gaminių kokybe ir personalo kompetencija. Taip pat didelis bendrovės pranašumas – patikimi tiekėjai, ilgalaikė pardavimų srities partnerystė ir patraukli kainų politika.

Vilkyškių pieninės grupę sudaro keturios įmonės: AB Vilkyškių pieninė, AB „Modest“, AB Kelmės pieninė ir AB Pieno logistika.

AB Vilkyškių pieninė gamina sūrius pagal tradicinius lietuviškus, įvairių kitų pasaulio šalių, taip pat ir originalius savo sukurtus receptus. AB „Modest“ sritis – mėlynųjų pelėsių sūris „Memel blue“, mocarela, kiti sūrio produktai. AB Kelmės pieninė specializacija – įvairūs šviežio pieno produktai: pienas, kefyras, sviestas, varškė, grietinė, varškės užtepėlės, jogurtai, glaistyti varškės sūreliai, maskarponė.

Didelė bendrovės pagaminamos produkcijos dalis eksportuojama į užsienį: Latviją ir Estiją, Skandinavijos šalis, Vokietiją, Izraelį, NVS šalis, Kroatiją, Čekiją, Lenkiją ir kitas šalis. Eksportas sudaro 65 proc. bendrovės pardavimo.

Daug dėmesio skiriama bendrovės valdomiems prekių ženklams stiprinti Lietuvos ir užsienio rinkose, asortimentui gausinti, pasiūlyti rinkai kokybiškų, išskirtinių gaminių – tiek sūrių, tiek šviežio pieno produktų.