Gourmet

 Grįžti

image
image

Vištienos kepsnys su sūriu „Žalgiris“, pomidorais ir baziliku

 Print

Gaminimo laikas: 45 min.

Porcijų kiekis: 4

  • Kiekvieną vištienos krūtinėlę perpjaukite lyg per pusę horizontaliai, bet ne iki galo, t.y. įpjovus beveik iki galo „atidaryti“ ją kaip knygą (taip darykite jeigu norite iškepti didelį kepsnį, o jei mažesnius – tai krūtinėlę perpjaukite horizonaliai per pusę ir gausis du nedideli kepsneliai).  Pridenkite maistine plėvele ar švariu maišeliu ir su kočėlu padaužykite, kad pasidarytų daugiau mažiau tolygaus storio.
  • Vištieną pabarstykite druska ir šiek tiek kariu, kurie vištienai suteiks šilto/jaukaus skonio.
  • Vienoje lėkštėje išplakite kiaušinius su šiek tiek druskos. Į antrą berkite porą saujų džiūvesėlių. Į trečią – apie 100 g sutarkuoto sūrio „Žalgiris”.
  • Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus, gerai įkaitinkite. Ugnis turėtų būti didelė, kad vištiena greitai apskrustų. Vištienos kepsnelius merkite į kiaušinio plakinį, tada į džiūvesėlius, tuomet dar kartą į kiaušinio plakinį, pavartykite lėkštėje su sūriu ir dėkite į keptuvę. Kiekvienai vištienos pusei apkepti prireiks po porą minučių.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kepimo skardą pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Apskrudusius kepsnius dėkite į skardą. Ant viršaus pabarstykite į keturias dalis padalintais pomidoriukais, susmulkintais baziliko lapeliais ir likusiu sūriu. Šaukite į įkaitusią orkaitę maždaug 7 minutėms, kol vištiena baigs kepti, o sūris išsilydys.
Vištienos krūtinėlė2
Kiaušiniai2
Džiūvesėlių2 saujos
Sūris „Žalgiris“150g
Vyšniniai pomidoriukai5-6
Šviežias bazilikaspora šakelių
Karis1 nubrauktas arbatinis šaukštelis
Druska
Alyvuogių aliejus
KONSOLIDUOTŲ IR ATSKIRŲ FINANSINIŲ ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2018 METUS
Konsoliduotų ir atskirų finansinių ataskaitų rinkinys už 2018 metus
KONSOLIDUOTŲ IR
ATSKIRŲ FINANSINIŲ ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2017 METUS
Konsoliduotų finansinių ataskaitų rinkinys už 2017 metus

Investuotojams Print

AB Vilkyškių pieninė – viena moderniausių pieno produktų gamintojų Lietuvoje. Tai specializuota sūrių gamykla šalyje, pagal originalias receptūras gaminanti daugiau kaip 30 skirtingų pavadinimų sūrių, iš kurių net 10 yra gurmaniški. 1993 m. įkurta bendrovė šiuo metu pagal perdirbamą pieno kiekį užima apie 16 proc. šalies rinkos.

Bendrovės veiklos istorijoje yra keletas reikšmingų plėtros ir modernizacijos etapų, lėmusių sėkmę tiek vietinėje, tiek užsienio rinkose:

  • nuolatinės investicijos į technologijas;
  • išskirtinis dėmesys naujovėms;
  • dėmesys žmogiškiesiems ištekliams;
  • griežti kokybės kontrolės standartai.

Iš kitų rinkos dalyvių įmonė išsiskiria efektyviu gamybos organizavimu, lanksčia valdymo struktūra, aukšta gaminių kokybe ir personalo kompetencija. Taip pat didelis bendrovės pranašumas – patikimi tiekėjai, ilgalaikė pardavimų srities partnerystė ir patraukli kainų politika.

Vilkyškių pieninės grupę sudaro keturios įmonės: AB Vilkyškių pieninė, AB „Modest“, AB Kelmės pieninė ir AB Pieno logistika.

AB Vilkyškių pieninė gamina sūrius pagal tradicinius lietuviškus, įvairių kitų pasaulio šalių, taip pat ir originalius savo sukurtus receptus.

AB „Modest“ sritis – mėlynųjų pelėsių sūrio „Memel blue“, mozarrella, rūkyto, lydyto bei  kitų sūrio produktų gamyba.

AB Kelmės pieninė specializacija – įvairūs šviežio pieno produktai: pienas, kefyras, sviestas, varškė, grietinė, varškės užtepėlės, jogurtai, glaistyti varškės sūreliai, maskarponė. Nuo 2018 pradėti gaminti sausi pieno produktai – WPC, permeato, išrūgų bei pieno miltai.

Didelė bendrovės pagaminamos produkcijos dalis eksportuojama. Pajamos iš eksporto šiuo metu sudaro apie 76proc. (iš kurių 55 proc. į Europos Sąjungos šalis, 22 proc. - į kitas šalis) visų bendrovės pardavimo pajamų.

Daug dėmesio skiriama bendrovės valdomiems prekių ženklams stiprinti Lietuvos ir užsienio rinkose, asortimentui gausinti, pasiūlyti rinkai kokybiškų, išskirtinių gaminių – tiek sūrių, tiek šviežio pieno, tiek sausų pieno produktų.