Gourmet

 Grįžti

image
image

20 minkštučių, purių spurgų traškia plutele

 Print

Gaminimo laikas: 60 min.

Porcijų kiekis: 2

Sumaišykite kiaušinį, cukrų, druską, vanilinį cukrų. Sudėkite varškę ir gerai išmaišykite arba išplakite mikseriu. Į paruoštą masę pilkite nugesintą sodą arba kepimo miltelius, dar kartą gerai sumaišykite ir pilkite išsijotus miltus, išplakite mikseriu. Kad spurgos neprisigertų aliejaus, į tešlą įpilkite šaukštą stipraus alkoholio.

Paruoštą tešlą palikite pastovėti pusę valandos.

Įkaitinus aliejų suformuokite spurgas iš vieno šaukšto tešlos. Kad lengviau būtų formuoti spurgas pasitepkite rankas aliejumi.

Virkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai paruduos. Verdama ant silpnesnės ugnies, kad ir spurgų viduje iškeptų varškė. Kai varškės spurgos pakyla nuo puodo apačios, pavartomos, kad jos tolygiai paruduotų.

Ištraukus, dėkite ant lėkštės, išklotos popierinėmis servetėlėmis, kad susigertų perteklinis aliejus. Ataušusias spurgas apibarstykite cukraus pudra.

Jei mėgstate eksperimentuoti, pabandykite įdaryti spurgas mėgstama uogiene ar šokoladu.

„Vilkyškių pieninės“ liesa varškė1 pakelis
Kiaušiniai1 vnt.
Miltai100 g
Cukrus2-4 šaukštai
Druskažiupsnelis
Vanilinis cukrus15 g
Cukraus pudraapibarstyti
Stipraus alkoholiošaukštas
Soda3 g
Actas (sodai gesinti)5 g (sodą su actu galima pakeisti puse šaukštelio kepimo miltelių)
Aliejusvirti
KONSOLIDUOTŲ IR ATSKIRŲ FINANSINIŲ ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2017 METUS
Konsoliduotų ir atskirų finansinių ataskaitų rinkinys už 2017 metus
KONSOLIDUOTŲ FINANSINIŲ
ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2016 METUS
Konsoliduotų finansinių ataskaitų rinkinys už 2016 metus

Investuotojams Print

AB Vilkyškių pieninė – viena moderniausių pieno produktų gamintojų Lietuvoje. Tai vienintelė specializuota sūrių gamykla šalyje, pagal originalias receptūras gaminanti daugiau kaip 30 skirtingų pavadinimų sūrių, iš kurių net 10 yra gurmaniški. 1993 m. įkurta bendrovė šiuo metu valdo apie 18 proc. šalies sūrių rinkos ir apie 12 proc. šviežio pieno produktų rinkos.

Bendrovės veiklos istorijoje yra keletas reikšmingų plėtros ir modernizacijos etapų, lėmusių sėkmę tiek vietinėje, tiek užsienio rinkose:

  • nuolatinės investicijos į technologijas;
  • išskirtinis dėmesys naujovėms;
  • dėmesys žmogiškiesiems ištekliams;
  • griežti kokybės kontrolės standartai.

Iš kitų rinkos dalyvių įmonė išsiskiria efektyviu gamybos organizavimu, lanksčia valdymo struktūra, aukšta gaminių kokybe ir personalo kompetencija. Taip pat didelis bendrovės pranašumas – patikimi tiekėjai, ilgalaikė pardavimų srities partnerystė ir patraukli kainų politika.

Vilkyškių pieninės grupę sudaro keturios įmonės: AB Vilkyškių pieninė, AB „Modest“, AB Kelmės pieninė ir AB Pieno logistika.

AB Vilkyškių pieninė gamina sūrius pagal tradicinius lietuviškus, įvairių kitų pasaulio šalių, taip pat ir originalius savo sukurtus receptus. AB „Modest“ sritis – mėlynųjų pelėsių sūris „Memel blue“, mocarela, kiti sūrio produktai. AB Kelmės pieninė specializacija – įvairūs šviežio pieno produktai: pienas, kefyras, sviestas, varškė, grietinė, varškės užtepėlės, jogurtai, glaistyti varškės sūreliai, maskarponė.

Didelė bendrovės pagaminamos produkcijos dalis eksportuojama į užsienį: Latviją ir Estiją, Skandinavijos šalis, Vokietiją, Izraelį, NVS šalis, Kroatiją, Čekiją, Lenkiją ir kitas šalis. Eksportas sudaro 65 proc. bendrovės pardavimo.

Daug dėmesio skiriama bendrovės valdomiems prekių ženklams stiprinti Lietuvos ir užsienio rinkose, asortimentui gausinti, pasiūlyti rinkai kokybiškų, išskirtinių gaminių – tiek sūrių, tiek šviežio pieno produktų.