Gourmet

 Grįžti

image
image

Sūrio užkandis

 Print

Porcijų kiekis: 4

Gaminimo laikas: 40 min.

Pirmiausia iškepkite tradicinius škotiškus avižinius sausainius.

Avižinius dribsnius maisto smulkintuvu rupiai sumalkite ir sumaišykite su miltais. Peiliu arba smulkintuvu pasmulkinkite moliūgų sėklas ir spanguoles, viską sumaišykite su dribsnių ir miltų mišiniu, įberkite druskos ir kepimo miltelių.

Sviestą ištirpdykite karštame vandenyje, užpilkite ant sausų produktų ir viską išmaišykite – tešla turi būti kietoka. Įdėkite ją tarp dviejų sviestinio popieriaus lakštų ir iškočiokite. Išspauskite norimo dydžio formeles ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10–15 minučių.

Užkandžių lėkštė užpildoma taip: pridedama ilgai brandinto kietojo sūrio „Jubiliejinis 1934“ gabalėlių, prie jų beriama džiovintų abrikosų, šviesių razinų, smulkiai supjaustyto obuolių sūrio, šalia dedama mėgstamo pagardo ir tradicinių škotiškų avižinių sausainių. Ant jų kiekvienas formuoja sūrio užkandį pagal savo skonį.

Prie tokios lėkštės galima ilgai vakaroti ir nieko nepasigesti – tiek daug telpa viename kąsnyje.

 

Avižinių dribsnių120 g
Miltų50 g
Sviesto50 g
Moliūgų sėklų2 šaukštai
Džiovintų spanguolių2 šaukštai
Druskosžiupsnis
Kepimo miltelių0,5 šaukštelio
Karšto vandens80–100 ml
Sūrio "Jubiliejinis 1934"200 g
Obuolių sūrio200 g
Džiovintų vaisių200 g
KONSOLIDUOTŲ IR ATSKIRŲ FINANSINIŲ ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2018 METUS
Konsoliduotų ir atskirų finansinių ataskaitų rinkinys už 2018 metus
KONSOLIDUOTŲ IR
ATSKIRŲ FINANSINIŲ ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2017 METUS
Konsoliduotų finansinių ataskaitų rinkinys už 2017 metus

Investuotojams Print

AB Vilkyškių pieninė – viena moderniausių pieno produktų gamintojų Lietuvoje. Tai specializuota sūrių gamykla šalyje, pagal originalias receptūras gaminanti daugiau kaip 30 skirtingų pavadinimų sūrių, iš kurių net 10 yra gurmaniški. 1993 m. įkurta bendrovė šiuo metu pagal perdirbamą pieno kiekį užima apie 16 proc. šalies rinkos.

Bendrovės veiklos istorijoje yra keletas reikšmingų plėtros ir modernizacijos etapų, lėmusių sėkmę tiek vietinėje, tiek užsienio rinkose:

  • nuolatinės investicijos į technologijas;
  • išskirtinis dėmesys naujovėms;
  • dėmesys žmogiškiesiems ištekliams;
  • griežti kokybės kontrolės standartai.

Iš kitų rinkos dalyvių įmonė išsiskiria efektyviu gamybos organizavimu, lanksčia valdymo struktūra, aukšta gaminių kokybe ir personalo kompetencija. Taip pat didelis bendrovės pranašumas – patikimi tiekėjai, ilgalaikė pardavimų srities partnerystė ir patraukli kainų politika.

Vilkyškių pieninės grupę sudaro keturios įmonės: AB Vilkyškių pieninė, AB „Modest“, AB Kelmės pieninė ir AB Pieno logistika.

AB Vilkyškių pieninė gamina sūrius pagal tradicinius lietuviškus, įvairių kitų pasaulio šalių, taip pat ir originalius savo sukurtus receptus.

AB „Modest“ sritis – mėlynųjų pelėsių sūrio „Memel blue“, mozarrella, rūkyto, lydyto bei  kitų sūrio produktų gamyba.

AB Kelmės pieninė specializacija – įvairūs šviežio pieno produktai: pienas, kefyras, sviestas, varškė, grietinė, varškės užtepėlės, jogurtai, glaistyti varškės sūreliai, maskarponė. Nuo 2018 pradėti gaminti sausi pieno produktai – WPC, permeato, išrūgų bei pieno miltai.

Didelė bendrovės pagaminamos produkcijos dalis eksportuojama. Pajamos iš eksporto šiuo metu sudaro apie 76proc. (iš kurių 55 proc. į Europos Sąjungos šalis, 22 proc. - į kitas šalis) visų bendrovės pardavimo pajamų.

Daug dėmesio skiriama bendrovės valdomiems prekių ženklams stiprinti Lietuvos ir užsienio rinkose, asortimentui gausinti, pasiūlyti rinkai kokybiškų, išskirtinių gaminių – tiek sūrių, tiek šviežio pieno, tiek sausų pieno produktų.