Gourmet

 Grįžti

image
image

Sūrio užkandis

 Print

Porcijų kiekis: 4

Gaminimo laikas: 40 min.

Pirmiausia iškepkite tradicinius škotiškus avižinius sausainius.

Avižinius dribsnius maisto smulkintuvu rupiai sumalkite ir sumaišykite su miltais. Peiliu arba smulkintuvu pasmulkinkite moliūgų sėklas ir spanguoles, viską sumaišykite su dribsnių ir miltų mišiniu, įberkite druskos ir kepimo miltelių.

Sviestą ištirpdykite karštame vandenyje, užpilkite ant sausų produktų ir viską išmaišykite – tešla turi būti kietoka. Įdėkite ją tarp dviejų sviestinio popieriaus lakštų ir iškočiokite. Išspauskite norimo dydžio formeles ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10–15 minučių.

Užkandžių lėkštė užpildoma taip: pridedama ilgai brandinto kietojo sūrio „Jubiliejinis 1934“ gabalėlių, prie jų beriama džiovintų abrikosų, šviesių razinų, smulkiai supjaustyto obuolių sūrio, šalia dedama mėgstamo pagardo ir tradicinių škotiškų avižinių sausainių. Ant jų kiekvienas formuoja sūrio užkandį pagal savo skonį.

Prie tokios lėkštės galima ilgai vakaroti ir nieko nepasigesti – tiek daug telpa viename kąsnyje.

 

Avižinių dribsnių120 g
Miltų50 g
Sviesto50 g
Moliūgų sėklų2 šaukštai
Džiovintų spanguolių2 šaukštai
Druskosžiupsnis
Kepimo miltelių0,5 šaukštelio
Karšto vandens80–100 ml
Sūrio "Jubiliejinis 1934"200 g
Obuolių sūrio200 g
Džiovintų vaisių200 g
KONSOLIDUOTŲ IR ATSKIRŲ FINANSINIŲ ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2017 METUS
Konsoliduotų ir atskirų finansinių ataskaitų rinkinys už 2017 metus
KONSOLIDUOTŲ FINANSINIŲ
ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2016 METUS
Konsoliduotų finansinių ataskaitų rinkinys už 2016 metus

Investuotojams Print

AB Vilkyškių pieninė – viena moderniausių pieno produktų gamintojų Lietuvoje. Tai vienintelė specializuota sūrių gamykla šalyje, pagal originalias receptūras gaminanti daugiau kaip 30 skirtingų pavadinimų sūrių, iš kurių net 10 yra gurmaniški. 1993 m. įkurta bendrovė šiuo metu valdo apie 18 proc. šalies sūrių rinkos ir apie 12 proc. šviežio pieno produktų rinkos.

Bendrovės veiklos istorijoje yra keletas reikšmingų plėtros ir modernizacijos etapų, lėmusių sėkmę tiek vietinėje, tiek užsienio rinkose:

  • nuolatinės investicijos į technologijas;
  • išskirtinis dėmesys naujovėms;
  • dėmesys žmogiškiesiems ištekliams;
  • griežti kokybės kontrolės standartai.

Iš kitų rinkos dalyvių įmonė išsiskiria efektyviu gamybos organizavimu, lanksčia valdymo struktūra, aukšta gaminių kokybe ir personalo kompetencija. Taip pat didelis bendrovės pranašumas – patikimi tiekėjai, ilgalaikė pardavimų srities partnerystė ir patraukli kainų politika.

Vilkyškių pieninės grupę sudaro keturios įmonės: AB Vilkyškių pieninė, AB „Modest“, AB Kelmės pieninė ir AB Pieno logistika.

AB Vilkyškių pieninė gamina sūrius pagal tradicinius lietuviškus, įvairių kitų pasaulio šalių, taip pat ir originalius savo sukurtus receptus. AB „Modest“ sritis – mėlynųjų pelėsių sūris „Memel blue“, mocarela, kiti sūrio produktai. AB Kelmės pieninė specializacija – įvairūs šviežio pieno produktai: pienas, kefyras, sviestas, varškė, grietinė, varškės užtepėlės, jogurtai, glaistyti varškės sūreliai, maskarponė.

Didelė bendrovės pagaminamos produkcijos dalis eksportuojama į užsienį: Latviją ir Estiją, Skandinavijos šalis, Vokietiją, Izraelį, NVS šalis, Kroatiją, Čekiją, Lenkiją ir kitas šalis. Eksportas sudaro 65 proc. bendrovės pardavimo.

Daug dėmesio skiriama bendrovės valdomiems prekių ženklams stiprinti Lietuvos ir užsienio rinkose, asortimentui gausinti, pasiūlyti rinkai kokybiškų, išskirtinių gaminių – tiek sūrių, tiek šviežio pieno produktų.