Gourmet

 Grįžti

image
image

Sūrio suflė (Soufflé au fromage)

 Print

Gaminimo laikas: 140 min.

Porcijų kiekis: 4-6

Nustebinkite savo šeimą virtuoziška suflė!

Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir su šluotele kruopščiai išmaišykite. Pakepinkite porą minučių ant silpnos ugnies, bet neleiskite miltams paruduoti.  Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir po truputėlį, nuolat maišydami, supilkite pieną. Viską išmaišius iki vientisos (lietinių tešlos konsistencijos) masės, pastatykite ant ugnies ir užvirinkite. Maišydami šluotele, ant mažos ugnies virkite 5-10 min. Įberkite pipirus ir tarkuotą muskatą. Kol padažas verda, sutarkuokite sūrį. Nedideliais kiekiais sudėkite sūrį į padažą, kaskart išmaišydami iki vientisos masės.

Toliau – kiaušinių putų eilė. Kruopščiai atskirkite baltymus nuo trynių. Baltymus, su žiupsneliu druskos, išplakite iki standžių putų, kad apvertus šluotelę, putos išlaikytų formą.

Sumaišytus kiaušinių trynius supilkite į nuimtą nuo ugnies padažą. Jis turi būti šiltas, bet ne per karštas, kad tryniai nesuvirtų. Į padažą sudėkite trečdalį kiaušinio baltymų putų, lengvai išmaišykite. Gautą vientisą masę supilkite į dubenėlį ir sudėkite likusias baltymų putas, atsargiai išmaišykite.

Sviestu ištepkite karščiui atsparias kepimo formeles, iš vidaus apibarstykite tarkuotu sūriu ir iki pusės užpildykite paruošta suflė mase. Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite ~ 30 min. jokiu būdu neatidarinėdami orkaitės durelių.

Tinkamai iškepusi sūrio suflė išsikels mažiausiai dvigubai ir gražiai paruduos.

Kiaušiniai4
Sūris „Žalgiris“~100 g (kuo daugiau, tuo skaniau!)
Sviestas~50 g
Miltai~20 g
„Vilkyškių pieninės“ pieno~150 ml
Druskapagardinimui
Pipiraipagardinimui
Muskataspagardinimui
KONSOLIDUOTŲ IR ATSKIRŲ FINANSINIŲ ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2018 METUS
Konsoliduotų ir atskirų finansinių ataskaitų rinkinys už 2018 metus
KONSOLIDUOTŲ IR
ATSKIRŲ FINANSINIŲ ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2017 METUS
Konsoliduotų finansinių ataskaitų rinkinys už 2017 metus

Investuotojams Print

AB Vilkyškių pieninė – viena moderniausių pieno produktų gamintojų Lietuvoje. Tai specializuota sūrių gamykla šalyje, pagal originalias receptūras gaminanti daugiau kaip 30 skirtingų pavadinimų sūrių, iš kurių net 10 yra gurmaniški. 1993 m. įkurta bendrovė šiuo metu pagal perdirbamą pieno kiekį užima apie 16 proc. šalies rinkos.

Bendrovės veiklos istorijoje yra keletas reikšmingų plėtros ir modernizacijos etapų, lėmusių sėkmę tiek vietinėje, tiek užsienio rinkose:

  • nuolatinės investicijos į technologijas;
  • išskirtinis dėmesys naujovėms;
  • dėmesys žmogiškiesiems ištekliams;
  • griežti kokybės kontrolės standartai.

Iš kitų rinkos dalyvių įmonė išsiskiria efektyviu gamybos organizavimu, lanksčia valdymo struktūra, aukšta gaminių kokybe ir personalo kompetencija. Taip pat didelis bendrovės pranašumas – patikimi tiekėjai, ilgalaikė pardavimų srities partnerystė ir patraukli kainų politika.

Vilkyškių pieninės grupę sudaro keturios įmonės: AB Vilkyškių pieninė, AB „Modest“, AB Kelmės pieninė ir AB Pieno logistika.

AB Vilkyškių pieninė gamina sūrius pagal tradicinius lietuviškus, įvairių kitų pasaulio šalių, taip pat ir originalius savo sukurtus receptus.

AB „Modest“ sritis – mėlynųjų pelėsių sūrio „Memel blue“, mozarrella, rūkyto, lydyto bei  kitų sūrio produktų gamyba.

AB Kelmės pieninė specializacija – įvairūs šviežio pieno produktai: pienas, kefyras, sviestas, varškė, grietinė, varškės užtepėlės, jogurtai, glaistyti varškės sūreliai, maskarponė. Nuo 2018 pradėti gaminti sausi pieno produktai – WPC, permeato, išrūgų bei pieno miltai.

Didelė bendrovės pagaminamos produkcijos dalis eksportuojama. Pajamos iš eksporto šiuo metu sudaro apie 76proc. (iš kurių 55 proc. į Europos Sąjungos šalis, 22 proc. - į kitas šalis) visų bendrovės pardavimo pajamų.

Daug dėmesio skiriama bendrovės valdomiems prekių ženklams stiprinti Lietuvos ir užsienio rinkose, asortimentui gausinti, pasiūlyti rinkai kokybiškų, išskirtinių gaminių – tiek sūrių, tiek šviežio pieno, tiek sausų pieno produktų.