Gourmet

 Grįžti

image
image

Sūrio suflė (Soufflé au fromage)

 Print

Gaminimo laikas: 140 min.

Porcijų kiekis: 4-6

Nustebinkite savo šeimą virtuoziška suflė!

Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir su šluotele kruopščiai išmaišykite. Pakepinkite porą minučių ant silpnos ugnies, bet neleiskite miltams paruduoti.  Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir po truputėlį, nuolat maišydami, supilkite pieną. Viską išmaišius iki vientisos (lietinių tešlos konsistencijos) masės, pastatykite ant ugnies ir užvirinkite. Maišydami šluotele, ant mažos ugnies virkite 5-10 min. Įberkite pipirus ir tarkuotą muskatą. Kol padažas verda, sutarkuokite sūrį. Nedideliais kiekiais sudėkite sūrį į padažą, kaskart išmaišydami iki vientisos masės.

Toliau – kiaušinių putų eilė. Kruopščiai atskirkite baltymus nuo trynių. Baltymus, su žiupsneliu druskos, išplakite iki standžių putų, kad apvertus šluotelę, putos išlaikytų formą.

Sumaišytus kiaušinių trynius supilkite į nuimtą nuo ugnies padažą. Jis turi būti šiltas, bet ne per karštas, kad tryniai nesuvirtų. Į padažą sudėkite trečdalį kiaušinio baltymų putų, lengvai išmaišykite. Gautą vientisą masę supilkite į dubenėlį ir sudėkite likusias baltymų putas, atsargiai išmaišykite.

Sviestu ištepkite karščiui atsparias kepimo formeles, iš vidaus apibarstykite tarkuotu sūriu ir iki pusės užpildykite paruošta suflė mase. Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite ~ 30 min. jokiu būdu neatidarinėdami orkaitės durelių.

Tinkamai iškepusi sūrio suflė išsikels mažiausiai dvigubai ir gražiai paruduos.

Kiaušiniai4
Sūris „Žalgiris“~100 g (kuo daugiau, tuo skaniau!)
Sviestas~50 g
Miltai~20 g
„Vilkyškių pieninės“ pieno~150 ml
Druskapagardinimui
Pipiraipagardinimui
Muskataspagardinimui
KONSOLIDUOTŲ IR ATSKIRŲ FINANSINIŲ ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2017 METUS
Konsoliduotų ir atskirų finansinių ataskaitų rinkinys už 2017 metus
KONSOLIDUOTŲ FINANSINIŲ
ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2016 METUS
Konsoliduotų finansinių ataskaitų rinkinys už 2016 metus

Investuotojams Print

AB Vilkyškių pieninė – viena moderniausių pieno produktų gamintojų Lietuvoje. Tai vienintelė specializuota sūrių gamykla šalyje, pagal originalias receptūras gaminanti daugiau kaip 30 skirtingų pavadinimų sūrių, iš kurių net 10 yra gurmaniški. 1993 m. įkurta bendrovė šiuo metu valdo apie 18 proc. šalies sūrių rinkos ir apie 12 proc. šviežio pieno produktų rinkos.

Bendrovės veiklos istorijoje yra keletas reikšmingų plėtros ir modernizacijos etapų, lėmusių sėkmę tiek vietinėje, tiek užsienio rinkose:

  • nuolatinės investicijos į technologijas;
  • išskirtinis dėmesys naujovėms;
  • dėmesys žmogiškiesiems ištekliams;
  • griežti kokybės kontrolės standartai.

Iš kitų rinkos dalyvių įmonė išsiskiria efektyviu gamybos organizavimu, lanksčia valdymo struktūra, aukšta gaminių kokybe ir personalo kompetencija. Taip pat didelis bendrovės pranašumas – patikimi tiekėjai, ilgalaikė pardavimų srities partnerystė ir patraukli kainų politika.

Vilkyškių pieninės grupę sudaro keturios įmonės: AB Vilkyškių pieninė, AB „Modest“, AB Kelmės pieninė ir AB Pieno logistika.

AB Vilkyškių pieninė gamina sūrius pagal tradicinius lietuviškus, įvairių kitų pasaulio šalių, taip pat ir originalius savo sukurtus receptus. AB „Modest“ sritis – mėlynųjų pelėsių sūris „Memel blue“, mocarela, kiti sūrio produktai. AB Kelmės pieninė specializacija – įvairūs šviežio pieno produktai: pienas, kefyras, sviestas, varškė, grietinė, varškės užtepėlės, jogurtai, glaistyti varškės sūreliai, maskarponė.

Didelė bendrovės pagaminamos produkcijos dalis eksportuojama į užsienį: Latviją ir Estiją, Skandinavijos šalis, Vokietiją, Izraelį, NVS šalis, Kroatiją, Čekiją, Lenkiją ir kitas šalis. Eksportas sudaro 65 proc. bendrovės pardavimo.

Daug dėmesio skiriama bendrovės valdomiems prekių ženklams stiprinti Lietuvos ir užsienio rinkose, asortimentui gausinti, pasiūlyti rinkai kokybiškų, išskirtinių gaminių – tiek sūrių, tiek šviežio pieno produktų.