Gourmet

 Grįžti

image
image

Sūrio lazdelės su įvairiomis sėklomis ir prieskoniais

 Print

Porcijų kiekis: 4

Gamybos laikas: 20 min.

Patogiausia pirkti tešlą, padalytą į du lakštus. Vieną lakštą iškočiokite, kad jis bent trečdaliu padidėtų ir suplonėtų. Vandenyje suvilgytu konditeriniu teptuku truputį sudrėkinkite lakštą ir negailėdami pabarstykite sūriu „Prussia“, sėklomis bei prieskoniais. Antrąjį tešlos lakštą taip pat iškočiokite, kad abu būtų vienodo dydžio. Uždėkite šį lakštą ant apibarstytojo, suplokite, paspauskite ir pakočiokite kočėlu. Paviršių vėl sudrėkinkite vandeniu ir apibarstykite likusiais prieskoniais bei sūriu. Prieskonių galite dėti daugiau ar mažiau – viskas priklauso nuo to, kiek ir kokių mėgstate. Picos ratuku ar tiesiog peiliu supjaustykite tešlą pailgomis juostelėmis arba galite kepti ir susuktas lazdeles. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių. Šis puikus užkandis įtiks visiems!

Kietojo sūrio „Prussia“200 g
Sluoksniuotos bemielės tešlos500 g
Linų sėmenų1-2 šaukštai
Aguonų1 šaukšto
Kmynų1 šaukšto
Pankolių1 šaukštelio
Kuminų1 šaukštelio
Kario prieskonių mišinio1 šaukštelio
Maltos saldžiosios paprikos1 šaukštelio
DruskosŽiupsnelio
KONSOLIDUOTŲ IR ATSKIRŲ FINANSINIŲ ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2018 METUS
Konsoliduotų ir atskirų finansinių ataskaitų rinkinys už 2018 metus
KONSOLIDUOTŲ IR
ATSKIRŲ FINANSINIŲ ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2017 METUS
Konsoliduotų finansinių ataskaitų rinkinys už 2017 metus

Investuotojams Print

AB Vilkyškių pieninė – viena moderniausių pieno produktų gamintojų Lietuvoje. Tai specializuota sūrių gamykla šalyje, pagal originalias receptūras gaminanti daugiau kaip 30 skirtingų pavadinimų sūrių, iš kurių net 10 yra gurmaniški. 1993 m. įkurta bendrovė šiuo metu pagal perdirbamą pieno kiekį užima apie 16 proc. šalies rinkos.

Bendrovės veiklos istorijoje yra keletas reikšmingų plėtros ir modernizacijos etapų, lėmusių sėkmę tiek vietinėje, tiek užsienio rinkose:

  • nuolatinės investicijos į technologijas;
  • išskirtinis dėmesys naujovėms;
  • dėmesys žmogiškiesiems ištekliams;
  • griežti kokybės kontrolės standartai.

Iš kitų rinkos dalyvių įmonė išsiskiria efektyviu gamybos organizavimu, lanksčia valdymo struktūra, aukšta gaminių kokybe ir personalo kompetencija. Taip pat didelis bendrovės pranašumas – patikimi tiekėjai, ilgalaikė pardavimų srities partnerystė ir patraukli kainų politika.

Vilkyškių pieninės grupę sudaro keturios įmonės: AB Vilkyškių pieninė, AB „Modest“, AB Kelmės pieninė ir AB Pieno logistika.

AB Vilkyškių pieninė gamina sūrius pagal tradicinius lietuviškus, įvairių kitų pasaulio šalių, taip pat ir originalius savo sukurtus receptus.

AB „Modest“ sritis – mėlynųjų pelėsių sūrio „Memel blue“, mozarrella, rūkyto, lydyto bei  kitų sūrio produktų gamyba.

AB Kelmės pieninė specializacija – įvairūs šviežio pieno produktai: pienas, kefyras, sviestas, varškė, grietinė, varškės užtepėlės, jogurtai, glaistyti varškės sūreliai, maskarponė. Nuo 2018 pradėti gaminti sausi pieno produktai – WPC, permeato, išrūgų bei pieno miltai.

Didelė bendrovės pagaminamos produkcijos dalis eksportuojama. Pajamos iš eksporto šiuo metu sudaro apie 76proc. (iš kurių 55 proc. į Europos Sąjungos šalis, 22 proc. - į kitas šalis) visų bendrovės pardavimo pajamų.

Daug dėmesio skiriama bendrovės valdomiems prekių ženklams stiprinti Lietuvos ir užsienio rinkose, asortimentui gausinti, pasiūlyti rinkai kokybiškų, išskirtinių gaminių – tiek sūrių, tiek šviežio pieno, tiek sausų pieno produktų.