Gourmet

 Grįžti

image
image

Saulėlydis nuo piliakalnio

 Print

2 porcijos

Gaminimo laikas: 1 val. 10 min.

Išilgai supjaustykite baklažaną maždaug centimetro storio riekelėmis. Sudėkite į gilų indą, gausiai pasūdykite, prispauskite nedideliu svoriu ir palikite valandai. Kietąjį sūrį sutarkuokite,  mocarelą suplėšykite rankomis į nedideles „plunksneles“ ir juos abu sumaišykite.

Paruoškite padažą. Nulupkite ir į tyrę sutrinkite pomidorus. Ant trupučio aliejaus pakepinkite smulkintą česnaką, supilkite pomidorų tyrę ir smulkintą baziliką. Virkite padažą, kol sutirštės, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.

Sūdytas baklažano plokšteles nuplaukite ir nusausinkite popierine servetėle. Gilioje keptuvėje gerai įkaitinkite alyvuogių aliejų ir jame iš abiejų pusių pakepinkite baklažano puseles. Apkeptą baklažaną sudėkite ant virtuvinio popieriaus, kad susigertų aliejaus perteklius.

Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Kepimo formą ištepkite pomidorų tyre ir sluoksniuokite baklažano plokšteles ir sūrį, vis pašlakstydami pomidorų tyre. Viršutinį troškinio sluoksnį papuoškite puria sūrio ir padažo kepure. Kepkite orkaitėje 15–20 min., kol sūris ištirps ir gražiai apskrus.

Patiekite karštą, skaniausia – su itališka duona.

Baklažanai450 g
Česnako skiltelės2 vnt.
Švieži ar konservuoti pomidorai200 g
Kietasis sūris „Jubiliejinis 1934“150 g
Mocarela150 g
Bazilikas
Druska
Alyvuogių aliejus
Šviežiai malti juodieji pipirai
KONSOLIDUOTŲ IR ATSKIRŲ FINANSINIŲ ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2017 METUS
Konsoliduotų ir atskirų finansinių ataskaitų rinkinys už 2017 metus
KONSOLIDUOTŲ FINANSINIŲ
ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2016 METUS
Konsoliduotų finansinių ataskaitų rinkinys už 2016 metus

Investuotojams Print

AB Vilkyškių pieninė – viena moderniausių pieno produktų gamintojų Lietuvoje. Tai vienintelė specializuota sūrių gamykla šalyje, pagal originalias receptūras gaminanti daugiau kaip 30 skirtingų pavadinimų sūrių, iš kurių net 10 yra gurmaniški. 1993 m. įkurta bendrovė šiuo metu valdo apie 18 proc. šalies sūrių rinkos ir apie 12 proc. šviežio pieno produktų rinkos.

Bendrovės veiklos istorijoje yra keletas reikšmingų plėtros ir modernizacijos etapų, lėmusių sėkmę tiek vietinėje, tiek užsienio rinkose:

  • nuolatinės investicijos į technologijas;
  • išskirtinis dėmesys naujovėms;
  • dėmesys žmogiškiesiems ištekliams;
  • griežti kokybės kontrolės standartai.

Iš kitų rinkos dalyvių įmonė išsiskiria efektyviu gamybos organizavimu, lanksčia valdymo struktūra, aukšta gaminių kokybe ir personalo kompetencija. Taip pat didelis bendrovės pranašumas – patikimi tiekėjai, ilgalaikė pardavimų srities partnerystė ir patraukli kainų politika.

Vilkyškių pieninės grupę sudaro keturios įmonės: AB Vilkyškių pieninė, AB „Modest“, AB Kelmės pieninė ir AB Pieno logistika.

AB Vilkyškių pieninė gamina sūrius pagal tradicinius lietuviškus, įvairių kitų pasaulio šalių, taip pat ir originalius savo sukurtus receptus. AB „Modest“ sritis – mėlynųjų pelėsių sūris „Memel blue“, mocarela, kiti sūrio produktai. AB Kelmės pieninė specializacija – įvairūs šviežio pieno produktai: pienas, kefyras, sviestas, varškė, grietinė, varškės užtepėlės, jogurtai, glaistyti varškės sūreliai, maskarponė.

Didelė bendrovės pagaminamos produkcijos dalis eksportuojama į užsienį: Latviją ir Estiją, Skandinavijos šalis, Vokietiją, Izraelį, NVS šalis, Kroatiją, Čekiją, Lenkiją ir kitas šalis. Eksportas sudaro 65 proc. bendrovės pardavimo.

Daug dėmesio skiriama bendrovės valdomiems prekių ženklams stiprinti Lietuvos ir užsienio rinkose, asortimentui gausinti, pasiūlyti rinkai kokybiškų, išskirtinių gaminių – tiek sūrių, tiek šviežio pieno produktų.