Gourmet

 Grįžti

image
image

Salotos „Suremtos ietys“ su sūriu „Žalgiris“

 Print

Gaminimo laikas: 35 min.

Porcijų kiekis: 4

„Žalgirį“ supjaustyti plonomis drožlėmis. Paprikų, kalendrų ir rozmarinų prieskonius sumaišyti su žiupsneliu druskos. Gautame mišinyje apvolioti vištienos filė gabaliukus bei suvėrus juos ant iešmelių kepti 200 °C temperatūros orkaitėje apie 8 minutes. Tuo metu išplakti su aliejumi balzamiko actą, medų, smulkiai sukapotą česnaką, druskos bei pipirų žiupsnelį - bus mums padažiukas. Batoną supjaustyti kubeliais ir apkepti orkaitėje 3-4 minutes 180 °C temperatūroje. Suplėšytas salotas ir šiaudeliais supjaustytas paprikas dedame į dubenėlius, ant viršaus pabarstyti „Žalgirio“ drožlių, apkepto batono. Kryžiuokite vištienos iešmelių ietis ir patiekite, tikėdamiesi mažų mažiausiai lengvos pergalės.

Vištienos mažoji filė400 g
Džiovinta paprika (malta)1 arb. šaukštelis
Kalendra (malta) 1 arb. šaukštelis
Rozmarinas (maltas) 1 arb. šaukštelis
Sūris „Žalgiris“200 g
Salotų lapai225 g
Paprika (raudonoji) 150 g
Batonas200 g
Balzamiko padažas30 ml
Medus2 val. šaukštai
Česnakas1-2 skiltelės
Druska, pipirai pagal skonį
Alyvuogių aliejus100 ml
KONSOLIDUOTŲ IR ATSKIRŲ FINANSINIŲ ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2017 METUS
Konsoliduotų ir atskirų finansinių ataskaitų rinkinys už 2017 metus
KONSOLIDUOTŲ FINANSINIŲ
ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2016 METUS
Konsoliduotų finansinių ataskaitų rinkinys už 2016 metus

Investuotojams Print

AB Vilkyškių pieninė – viena moderniausių pieno produktų gamintojų Lietuvoje. Tai vienintelė specializuota sūrių gamykla šalyje, pagal originalias receptūras gaminanti daugiau kaip 30 skirtingų pavadinimų sūrių, iš kurių net 10 yra gurmaniški. 1993 m. įkurta bendrovė šiuo metu valdo apie 18 proc. šalies sūrių rinkos ir apie 12 proc. šviežio pieno produktų rinkos.

Bendrovės veiklos istorijoje yra keletas reikšmingų plėtros ir modernizacijos etapų, lėmusių sėkmę tiek vietinėje, tiek užsienio rinkose:

  • nuolatinės investicijos į technologijas;
  • išskirtinis dėmesys naujovėms;
  • dėmesys žmogiškiesiems ištekliams;
  • griežti kokybės kontrolės standartai.

Iš kitų rinkos dalyvių įmonė išsiskiria efektyviu gamybos organizavimu, lanksčia valdymo struktūra, aukšta gaminių kokybe ir personalo kompetencija. Taip pat didelis bendrovės pranašumas – patikimi tiekėjai, ilgalaikė pardavimų srities partnerystė ir patraukli kainų politika.

Vilkyškių pieninės grupę sudaro keturios įmonės: AB Vilkyškių pieninė, AB „Modest“, AB Kelmės pieninė ir AB Pieno logistika.

AB Vilkyškių pieninė gamina sūrius pagal tradicinius lietuviškus, įvairių kitų pasaulio šalių, taip pat ir originalius savo sukurtus receptus. AB „Modest“ sritis – mėlynųjų pelėsių sūris „Memel blue“, mocarela, kiti sūrio produktai. AB Kelmės pieninė specializacija – įvairūs šviežio pieno produktai: pienas, kefyras, sviestas, varškė, grietinė, varškės užtepėlės, jogurtai, glaistyti varškės sūreliai, maskarponė.

Didelė bendrovės pagaminamos produkcijos dalis eksportuojama į užsienį: Latviją ir Estiją, Skandinavijos šalis, Vokietiją, Izraelį, NVS šalis, Kroatiją, Čekiją, Lenkiją ir kitas šalis. Eksportas sudaro 65 proc. bendrovės pardavimo.

Daug dėmesio skiriama bendrovės valdomiems prekių ženklams stiprinti Lietuvos ir užsienio rinkose, asortimentui gausinti, pasiūlyti rinkai kokybiškų, išskirtinių gaminių – tiek sūrių, tiek šviežio pieno produktų.