Gourmet

 Grįžti

image
image

Salotos su slyvomis, traškiu kumpiu ir sūriu „Fetuva”

 Print

Gaminimo laikas: 35 min.

Porcijų kiekis: 2

Salotose galima naudoti arba gelsvas, arba mėlynas slyvas, tik reikėtų slyvas rinktis truputį kietesnes, o jei jau gerai prinokę, tai atsargiau pjaustyti, kad nesutižtų.

  • Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Ant skardos ištieskite kepimo popierių ir kumpio juosteles. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie dešimt minučių, kad suskrustų ir sutvirtėtų. Kumpį galima paskrudinti ir keptuvėje. Tokiu atveju įpilkite kelis šaukštus alyvuogių aliejaus ir į įkaitintą keptuvę sudėkite kumpio juosteles. Kepkite, kol kumpis paskrus, susiraitys ir pasidarys traškus.
  • Slyvas supjaustykite griežinėliais ar kubeliais.
  • Padažas: sumaišykite citrinos sultis su medumi (jei medus kietas, pašildykite prieš pradėdami gaminti padažą), įpilkite aliejaus, įberkite žiurpsnį druskos, gerai išmaišome. Paragaukite, gal prireiks šiek tiek daugiau aliejaus, sulčių ar medaus. Padažą užbaikite įtarkuodami pusės citrinos žievelę ir įdėdami šviežio čiobrelio lapelių.
  • Į lėkštę įberkite mėgstamų salotų mišinio, ant viršaus - slyvų gabaliukus ir tuomet užtrupinkite „Fetuvos“ sūrio, dėkite kumpio juosteles ir užpilkite padažu.
Salotų lapų mišinys100g
Slyvos5-6
„Fetuvos“ sūris150g
Alyvuogių aliejus4 šaukštai
Citrinos sultys2 šaukštai
Medus4 arbatiniai šaukšteliai
Pusės citrinos žievelė
Šviežias čiobrelisšakelė
Druska
KONSOLIDUOTŲ IR ATSKIRŲ FINANSINIŲ ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2017 METUS
Konsoliduotų ir atskirų finansinių ataskaitų rinkinys už 2017 metus
KONSOLIDUOTŲ FINANSINIŲ
ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2016 METUS
Konsoliduotų finansinių ataskaitų rinkinys už 2016 metus

Investuotojams Print

AB Vilkyškių pieninė – viena moderniausių pieno produktų gamintojų Lietuvoje. Tai vienintelė specializuota sūrių gamykla šalyje, pagal originalias receptūras gaminanti daugiau kaip 30 skirtingų pavadinimų sūrių, iš kurių net 10 yra gurmaniški. 1993 m. įkurta bendrovė šiuo metu valdo apie 18 proc. šalies sūrių rinkos ir apie 12 proc. šviežio pieno produktų rinkos.

Bendrovės veiklos istorijoje yra keletas reikšmingų plėtros ir modernizacijos etapų, lėmusių sėkmę tiek vietinėje, tiek užsienio rinkose:

  • nuolatinės investicijos į technologijas;
  • išskirtinis dėmesys naujovėms;
  • dėmesys žmogiškiesiems ištekliams;
  • griežti kokybės kontrolės standartai.

Iš kitų rinkos dalyvių įmonė išsiskiria efektyviu gamybos organizavimu, lanksčia valdymo struktūra, aukšta gaminių kokybe ir personalo kompetencija. Taip pat didelis bendrovės pranašumas – patikimi tiekėjai, ilgalaikė pardavimų srities partnerystė ir patraukli kainų politika.

Vilkyškių pieninės grupę sudaro keturios įmonės: AB Vilkyškių pieninė, AB „Modest“, AB Kelmės pieninė ir AB Pieno logistika.

AB Vilkyškių pieninė gamina sūrius pagal tradicinius lietuviškus, įvairių kitų pasaulio šalių, taip pat ir originalius savo sukurtus receptus. AB „Modest“ sritis – mėlynųjų pelėsių sūris „Memel blue“, mocarela, kiti sūrio produktai. AB Kelmės pieninė specializacija – įvairūs šviežio pieno produktai: pienas, kefyras, sviestas, varškė, grietinė, varškės užtepėlės, jogurtai, glaistyti varškės sūreliai, maskarponė.

Didelė bendrovės pagaminamos produkcijos dalis eksportuojama į užsienį: Latviją ir Estiją, Skandinavijos šalis, Vokietiją, Izraelį, NVS šalis, Kroatiją, Čekiją, Lenkiją ir kitas šalis. Eksportas sudaro 65 proc. bendrovės pardavimo.

Daug dėmesio skiriama bendrovės valdomiems prekių ženklams stiprinti Lietuvos ir užsienio rinkose, asortimentui gausinti, pasiūlyti rinkai kokybiškų, išskirtinių gaminių – tiek sūrių, tiek šviežio pieno produktų.