Gourmet

 Grįžti

image
image

Quesadilla su raudonomis pupelėmis ir sūriu „Tilžiukas”

 Print

Gaminimo laikas: 60 min.

Porcijų kiekis: 6

  • Smulkiai supjaustyti svogūną ir pakepinti keliuose šaukštuose aliejaus, kol suminkštės. Tada berti į keptuvę smulkiai supjaustytą čili pipirą ir prieskonius. Leisti pakepti, kol prieskoniai sušils ir pradės skleisti aromatą. Tada į keptuvę dėti smulkintus saulėje džiovintus pomidorus ir jelapeno pipirus.
  • Raudonąsias pupeles nusunkti pasiliekant kelis šaukštus jų skysčio. Dėti pupeles su prieskoniais į keptuvę ir šildant mentele šiek tiek jas susmulkinti. Įpilti 2-3 šaukštus skysčio nuo pupelių. Pagardinti druska bei juodaisiais pipirais pagal skonį. Turėtų išeiti tirštos, bet rupios košelės konsistencijos masė, kai matosi sudedamosios dalys, tačiau jau yra atsiradę ir jungiamosios masės.
  •   Masę iškrėbti į dubenį ar lėkštę. Keptuvę išplauti, nusausinti, patepti vos vos aliejumi.
  •   Sutarkuoti sūrį, pasmulkinti kalendros lapelius. Pasiruošti tortilijos lakšto skersmens lėkštę ir kokį nors daiktą ar produktą svoriui sudaryti.
  • Į įkaitusią keptuvę suvilgytą aliejumi kloti tortilijos lakštą, patepti jį tolygiai pupelių mase, užbarsttyti tarkuotu sūriu, kalendros lapeliais, uždengti antru tortilijos lakštu ir prislėgti su lėkšte ir papildomu svoriu. Kiekvieną pusę kepti po 4-5 minutes, per kurias sūris išsilydo ir sulipdo abi tortilijas.
  • Iškepusias quesadillos išimti iš keptuvės, supjaustyti trikampėliais kaip picą.
  • Kol quesadillos kepa pasiruošti pomidorų pagardą. Pomidorus subadyti šakute ir porai minučių užpilti verdančiu vandeniu, kol pomidorų odelės pradės raitytis. Nupylus vandenį pomidorų odeles nulupti.
  • Pomidorus be sėklalizdžių supjaustyti kuo smulkiau. Galima netgi tarkuoti. Tą patį padaryti su svogūnu ir čili pipiru.
  • Į pomidorų, svogūnų bei čili pipiro masę įpilti citrinos sulčių, pagardinti druska ir smulkinta kalendra.
  • Valgyti quesadillos trikampėlį pagardinę pomidorų salsa.

Quesadilla

Tortilijos6
Puskietis „Tilžiuko“ sūris su paprika200g
Alyvuogių aliejus6 šaukštai
Konservuotos raudonosios pupelės1 indelis (apie 400g)
Svogūnas1
Čili pipiras1-2
Saulėje džiovinti pomidorai2-3
Konservuoti jelapeno pipirai3-4 griežinėliai
Maltas kuminas1 šaukštas
Džiovintas čiobrelis1 šaukštelis
Rūkytos paprikos prieskoniaipusė šaukštelio
Ciberžolėpusė šaukštelio
Maltos paprikos prieskoniai1 šaukštelis
Druska
Juodieji pipirai
Šviežia kalendrasauja

Pomidorų salsa

Pomidorai5
Mėlynasis svogūnas1
Čili pipiraipusė šaukštelio
Pusės citrinos sultys
Druska
Šviežia kalendrasauja
KONSOLIDUOTŲ IR ATSKIRŲ FINANSINIŲ ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2018 METUS
Konsoliduotų ir atskirų finansinių ataskaitų rinkinys už 2018 metus
KONSOLIDUOTŲ IR
ATSKIRŲ FINANSINIŲ ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2017 METUS
Konsoliduotų finansinių ataskaitų rinkinys už 2017 metus

Investuotojams Print

AB Vilkyškių pieninė – viena moderniausių pieno produktų gamintojų Lietuvoje. Tai specializuota sūrių gamykla šalyje, pagal originalias receptūras gaminanti daugiau kaip 30 skirtingų pavadinimų sūrių, iš kurių net 10 yra gurmaniški. 1993 m. įkurta bendrovė šiuo metu pagal perdirbamą pieno kiekį užima apie 16 proc. šalies rinkos.

Bendrovės veiklos istorijoje yra keletas reikšmingų plėtros ir modernizacijos etapų, lėmusių sėkmę tiek vietinėje, tiek užsienio rinkose:

  • nuolatinės investicijos į technologijas;
  • išskirtinis dėmesys naujovėms;
  • dėmesys žmogiškiesiems ištekliams;
  • griežti kokybės kontrolės standartai.

Iš kitų rinkos dalyvių įmonė išsiskiria efektyviu gamybos organizavimu, lanksčia valdymo struktūra, aukšta gaminių kokybe ir personalo kompetencija. Taip pat didelis bendrovės pranašumas – patikimi tiekėjai, ilgalaikė pardavimų srities partnerystė ir patraukli kainų politika.

Vilkyškių pieninės grupę sudaro keturios įmonės: AB Vilkyškių pieninė, AB „Modest“, AB Kelmės pieninė ir AB Pieno logistika.

AB Vilkyškių pieninė gamina sūrius pagal tradicinius lietuviškus, įvairių kitų pasaulio šalių, taip pat ir originalius savo sukurtus receptus.

AB „Modest“ sritis – mėlynųjų pelėsių sūrio „Memel blue“, mozarrella, rūkyto, lydyto bei  kitų sūrio produktų gamyba.

AB Kelmės pieninė specializacija – įvairūs šviežio pieno produktai: pienas, kefyras, sviestas, varškė, grietinė, varškės užtepėlės, jogurtai, glaistyti varškės sūreliai, maskarponė. Nuo 2018 pradėti gaminti sausi pieno produktai – WPC, permeato, išrūgų bei pieno miltai.

Didelė bendrovės pagaminamos produkcijos dalis eksportuojama. Pajamos iš eksporto šiuo metu sudaro apie 76proc. (iš kurių 55 proc. į Europos Sąjungos šalis, 22 proc. - į kitas šalis) visų bendrovės pardavimo pajamų.

Daug dėmesio skiriama bendrovės valdomiems prekių ženklams stiprinti Lietuvos ir užsienio rinkose, asortimentui gausinti, pasiūlyti rinkai kokybiškų, išskirtinių gaminių – tiek sūrių, tiek šviežio pieno, tiek sausų pieno produktų.