Gourmet

 Grįžti

image
image

Pikantiškas tartas su mėlynųjų pelėsių sūriu

 Print

Pirmiausiai paruošiame tešlą. Atšaldytą sviestą įtarkuokite į dubenį su miltais, įberkite žiupsnį druskos ir pirštų galais įtrinkite sviestą į miltus, kad jo drožlės dar labiau susmulkėtų ir apsiveltų miltais. Į stiklinaitę įsipilkite porą šaukštų šalto vandens, apšlakstykite tešlą. Ranka suspauskite masę į gumulą, bet tešlos neminkykite, tik suspauskite, kad viskas sukibtų. Jei tešla per sausa, kad sukibtų, įpilkite dar šiek tiek vandens, bet ne per daug! Tešlą suspauskite į gumulą, suvyniokite į plėvelę ir 15 min palaikykite šaldytuve. Stalą, ant kurio kočiosite, pabarstykite miltais, pradėkite kočioti tešlą, kol iškočiosite apvalų lakštą, didesnį už kepimo formą. Atsargiai pakelkite tešlos lakštą, permeskite per kočėlą ir įtieskite į kepimo formą. Jei neturite specialios tartui skirtos kepimo formos, naudokite paprastą atsegamą tortams, pyragams skirtą kepimo formą. Dabar formą su tešla įdėkite bent 10 min. į šaldiklį. Įjunkite orkaitę – temperatūra 190 C. Į formą su tešla įtieskite kepimo popieriaus, ant jo įberkite balasto (žirnių ar pupelių), dėkite kepti į orkaitę maždaug 15min., paskui išimkite balastą ir popierių ir baikite kepti – maždaug 10 min. Ištraukę iš orkaitės formą su apkepta pyrago „lėkšte“, dedame įdarą.

Įdarą ruošiame taip. Moliūgą supjaustome gan smulkiai, pašlakstom alyvuogių aliejumi, druska, pipirais pabarstome ir kepame įkaitintoje orkaitėje, kol suminkštės. Kriaušes supjaustome plonais griežinėliais. Paruoštą moliūgą dedame į formos su tešla dugną, suberiame visa pakelį smulkinto mėlynųjų pelėsių sūrio “Memel blue”, viršų papuošiame plonai pjaustytos kriaušės griežinėliais. Daugiau jokių prieskonių nenaudojame - salstelėjęs moliūgas, kriaušė susilies su mėlynųjų pelėsių sūriu ir sukurs tobulą skonių dermę. Suplakame kiaušinius su pienu ir užpilame ant įdaro, Kiaušinis ir bus ta statybinė medžiaga, kuri viską sutvirtins ir sujungs į visumą. Kepame apie 45 min 170C laipsnių orkaitėje, kol sutvirtės.

Sviesto200 g
Kvietinių miltų300 g
Druskos
Vandens70-80 ml
Smulkinto mėlynųjų pelėsių sūrio “Memel blue”150 g
Kietesnių kriaušių2 vnt.
Moliūgo300 g
Pieno200 ml
Kiaušinių3 vnt.
KONSOLIDUOTŲ IR ATSKIRŲ FINANSINIŲ ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2017 METUS
Konsoliduotų ir atskirų finansinių ataskaitų rinkinys už 2017 metus
KONSOLIDUOTŲ FINANSINIŲ
ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2016 METUS
Konsoliduotų finansinių ataskaitų rinkinys už 2016 metus

Investuotojams Print

AB Vilkyškių pieninė – viena moderniausių pieno produktų gamintojų Lietuvoje. Tai vienintelė specializuota sūrių gamykla šalyje, pagal originalias receptūras gaminanti daugiau kaip 30 skirtingų pavadinimų sūrių, iš kurių net 10 yra gurmaniški. 1993 m. įkurta bendrovė šiuo metu valdo apie 18 proc. šalies sūrių rinkos ir apie 12 proc. šviežio pieno produktų rinkos.

Bendrovės veiklos istorijoje yra keletas reikšmingų plėtros ir modernizacijos etapų, lėmusių sėkmę tiek vietinėje, tiek užsienio rinkose:

  • nuolatinės investicijos į technologijas;
  • išskirtinis dėmesys naujovėms;
  • dėmesys žmogiškiesiems ištekliams;
  • griežti kokybės kontrolės standartai.

Iš kitų rinkos dalyvių įmonė išsiskiria efektyviu gamybos organizavimu, lanksčia valdymo struktūra, aukšta gaminių kokybe ir personalo kompetencija. Taip pat didelis bendrovės pranašumas – patikimi tiekėjai, ilgalaikė pardavimų srities partnerystė ir patraukli kainų politika.

Vilkyškių pieninės grupę sudaro keturios įmonės: AB Vilkyškių pieninė, AB „Modest“, AB Kelmės pieninė ir AB Pieno logistika.

AB Vilkyškių pieninė gamina sūrius pagal tradicinius lietuviškus, įvairių kitų pasaulio šalių, taip pat ir originalius savo sukurtus receptus. AB „Modest“ sritis – mėlynųjų pelėsių sūris „Memel blue“, mocarela, kiti sūrio produktai. AB Kelmės pieninė specializacija – įvairūs šviežio pieno produktai: pienas, kefyras, sviestas, varškė, grietinė, varškės užtepėlės, jogurtai, glaistyti varškės sūreliai, maskarponė.

Didelė bendrovės pagaminamos produkcijos dalis eksportuojama į užsienį: Latviją ir Estiją, Skandinavijos šalis, Vokietiją, Izraelį, NVS šalis, Kroatiją, Čekiją, Lenkiją ir kitas šalis. Eksportas sudaro 65 proc. bendrovės pardavimo.

Daug dėmesio skiriama bendrovės valdomiems prekių ženklams stiprinti Lietuvos ir užsienio rinkose, asortimentui gausinti, pasiūlyti rinkai kokybiškų, išskirtinių gaminių – tiek sūrių, tiek šviežio pieno produktų.