Gourmet

 Grįžti

image
image

Nemuno pievų pyragas

 Print

Gaminimo laikas: 50 min.

Porcijų kiekis: 20-30

Paruošimas: 0,5 kg sluoksniuotos tešlos lengvai iškočioti ir kepti apie 10 min. 170-180 C temperatūroje.

Įdaras: Pusžiedžiais supjaustytus svogūnus, 1kg, apkepti iki minkštumo aliejuje. 6 kiaušinius lengvai suplakti ir įmaišyti į svogūnų masę (nuėmus nuo viryklės). Pridėti 200g natūralaus lydyto sūrelio, 0,5 - 1 kg varškės sūrio (Vilkyškių 22%). Druskos ir pipirų pagal skonį. Į masę dar galite įdėti produktų, kuriuos mėgstate arba su kuriais norite eksperimentuoti: džiovinti pomidorai, alyvuogės, ančiuviai, šiek tiek fetos tipo sūrio, tiesiog krapų, keptų morkų arba žaliųjų žirnelių. Sudėti masę ant apkeptos tešlos ir kepti 170-180 C apie 30-40 min. Stebėti kepant pirmą kartą, nes kiekviena orkaitė skirtinga.

P.S. iš šios normos išeina viena didelė konvekcijos skarda.

Receptą sukūrė: Honorata Lyndo LRVVKA Tarybos narė

Sluoksniuota tešla0,5 kg
Svogūnai1 kg
Kiaušiniai6 vnt.
Natūralus lydytas sūrelis200 g
„Vilkyškių“ varškės sūris0,5 — 1kg
KONSOLIDUOTŲ IR ATSKIRŲ FINANSINIŲ ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2018 METUS
Konsoliduotų ir atskirų finansinių ataskaitų rinkinys už 2018 metus
KONSOLIDUOTŲ IR
ATSKIRŲ FINANSINIŲ ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2017 METUS
Konsoliduotų finansinių ataskaitų rinkinys už 2017 metus

Investuotojams Print

AB Vilkyškių pieninė – viena moderniausių pieno produktų gamintojų Lietuvoje. Tai specializuota sūrių gamykla šalyje, pagal originalias receptūras gaminanti daugiau kaip 30 skirtingų pavadinimų sūrių, iš kurių net 10 yra gurmaniški. 1993 m. įkurta bendrovė šiuo metu pagal perdirbamą pieno kiekį užima apie 16 proc. šalies rinkos.

Bendrovės veiklos istorijoje yra keletas reikšmingų plėtros ir modernizacijos etapų, lėmusių sėkmę tiek vietinėje, tiek užsienio rinkose:

  • nuolatinės investicijos į technologijas;
  • išskirtinis dėmesys naujovėms;
  • dėmesys žmogiškiesiems ištekliams;
  • griežti kokybės kontrolės standartai.

Iš kitų rinkos dalyvių įmonė išsiskiria efektyviu gamybos organizavimu, lanksčia valdymo struktūra, aukšta gaminių kokybe ir personalo kompetencija. Taip pat didelis bendrovės pranašumas – patikimi tiekėjai, ilgalaikė pardavimų srities partnerystė ir patraukli kainų politika.

Vilkyškių pieninės grupę sudaro keturios įmonės: AB Vilkyškių pieninė, AB „Modest“, AB Kelmės pieninė ir AB Pieno logistika.

AB Vilkyškių pieninė gamina sūrius pagal tradicinius lietuviškus, įvairių kitų pasaulio šalių, taip pat ir originalius savo sukurtus receptus.

AB „Modest“ sritis – mėlynųjų pelėsių sūrio „Memel blue“, mozarrella, rūkyto, lydyto bei  kitų sūrio produktų gamyba.

AB Kelmės pieninė specializacija – įvairūs šviežio pieno produktai: pienas, kefyras, sviestas, varškė, grietinė, varškės užtepėlės, jogurtai, glaistyti varškės sūreliai, maskarponė. Nuo 2018 pradėti gaminti sausi pieno produktai – WPC, permeato, išrūgų bei pieno miltai.

Didelė bendrovės pagaminamos produkcijos dalis eksportuojama. Pajamos iš eksporto šiuo metu sudaro apie 76proc. (iš kurių 55 proc. į Europos Sąjungos šalis, 22 proc. - į kitas šalis) visų bendrovės pardavimo pajamų.

Daug dėmesio skiriama bendrovės valdomiems prekių ženklams stiprinti Lietuvos ir užsienio rinkose, asortimentui gausinti, pasiūlyti rinkai kokybiškų, išskirtinių gaminių – tiek sūrių, tiek šviežio pieno, tiek sausų pieno produktų.