Gourmet

 Grįžti

image
image

Nemuno pievų pyragas

 Print

Gaminimo laikas: 50 min.

Porcijų kiekis: 20-30

Paruošimas: 0,5 kg sluoksniuotos tešlos lengvai iškočioti ir kepti apie 10 min. 170-180 C temperatūroje.

Įdaras: Pusžiedžiais supjaustytus svogūnus, 1kg, apkepti iki minkštumo aliejuje. 6 kiaušinius lengvai suplakti ir įmaišyti į svogūnų masę (nuėmus nuo viryklės). Pridėti 200g natūralaus lydyto sūrelio, 0,5 - 1 kg varškės sūrio (Vilkyškių 22%). Druskos ir pipirų pagal skonį. Į masę dar galite įdėti produktų, kuriuos mėgstate arba su kuriais norite eksperimentuoti: džiovinti pomidorai, alyvuogės, ančiuviai, šiek tiek fetos tipo sūrio, tiesiog krapų, keptų morkų arba žaliųjų žirnelių. Sudėti masę ant apkeptos tešlos ir kepti 170-180 C apie 30-40 min. Stebėti kepant pirmą kartą, nes kiekviena orkaitė skirtinga.

P.S. iš šios normos išeina viena didelė konvekcijos skarda.

Receptą sukūrė: Honorata Lyndo LRVVKA Tarybos narė

Sluoksniuota tešla0,5 kg
Svogūnai1 kg
Kiaušiniai6 vnt.
Natūralus lydytas sūrelis200 g
„Vilkyškių“ varškės sūris0,5 — 1kg
KONSOLIDUOTŲ IR ATSKIRŲ FINANSINIŲ ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2017 METUS
Konsoliduotų ir atskirų finansinių ataskaitų rinkinys už 2017 metus
KONSOLIDUOTŲ FINANSINIŲ
ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2016 METUS
Konsoliduotų finansinių ataskaitų rinkinys už 2016 metus

Investuotojams Print

AB Vilkyškių pieninė – viena moderniausių pieno produktų gamintojų Lietuvoje. Tai vienintelė specializuota sūrių gamykla šalyje, pagal originalias receptūras gaminanti daugiau kaip 30 skirtingų pavadinimų sūrių, iš kurių net 10 yra gurmaniški. 1993 m. įkurta bendrovė šiuo metu valdo apie 18 proc. šalies sūrių rinkos ir apie 12 proc. šviežio pieno produktų rinkos.

Bendrovės veiklos istorijoje yra keletas reikšmingų plėtros ir modernizacijos etapų, lėmusių sėkmę tiek vietinėje, tiek užsienio rinkose:

  • nuolatinės investicijos į technologijas;
  • išskirtinis dėmesys naujovėms;
  • dėmesys žmogiškiesiems ištekliams;
  • griežti kokybės kontrolės standartai.

Iš kitų rinkos dalyvių įmonė išsiskiria efektyviu gamybos organizavimu, lanksčia valdymo struktūra, aukšta gaminių kokybe ir personalo kompetencija. Taip pat didelis bendrovės pranašumas – patikimi tiekėjai, ilgalaikė pardavimų srities partnerystė ir patraukli kainų politika.

Vilkyškių pieninės grupę sudaro keturios įmonės: AB Vilkyškių pieninė, AB „Modest“, AB Kelmės pieninė ir AB Pieno logistika.

AB Vilkyškių pieninė gamina sūrius pagal tradicinius lietuviškus, įvairių kitų pasaulio šalių, taip pat ir originalius savo sukurtus receptus. AB „Modest“ sritis – mėlynųjų pelėsių sūris „Memel blue“, mocarela, kiti sūrio produktai. AB Kelmės pieninė specializacija – įvairūs šviežio pieno produktai: pienas, kefyras, sviestas, varškė, grietinė, varškės užtepėlės, jogurtai, glaistyti varškės sūreliai, maskarponė.

Didelė bendrovės pagaminamos produkcijos dalis eksportuojama į užsienį: Latviją ir Estiją, Skandinavijos šalis, Vokietiją, Izraelį, NVS šalis, Kroatiją, Čekiją, Lenkiją ir kitas šalis. Eksportas sudaro 65 proc. bendrovės pardavimo.

Daug dėmesio skiriama bendrovės valdomiems prekių ženklams stiprinti Lietuvos ir užsienio rinkose, asortimentui gausinti, pasiūlyti rinkai kokybiškų, išskirtinių gaminių – tiek sūrių, tiek šviežio pieno produktų.