Gourmet

 Grįžti

image
image

Mozūrų sūrio pyragas

 Print

Gaminimo laikas: 2 h.

Porcijų kiekis: 6

Į dubenį suberkite miltus, sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą. Miltus ir sviestą trinkite tarp pirštų, kol pasidarys trupiniai. Į masę palengva supilkite šaltą vandenį ir užminkykite vientisą tešlą. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą 30 minučių.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Iškočiokite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus iki 3 mm storio, įtieskite į kepimo formą ir subadykite šakute. Ant tešlos krepšelio patieskite kepimo popieriaus lakštą taip, kad uždengtų visus kraštus, įberkite sausų pupelių ar skaldytų žirnių ir kepkite orkaitėje 15 minučių. Tada ištraukę iš orkaitės, pašalinkite pupeles ir kepkite pyrago pagrindą dar 5-8 minutes, kol tešla bus švelnios aukso spalvos. Iškepusį pagrindą palikite atvėsti. Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 160 °C.

Ant tešlos pagrindo berkite kubeliais supjaustytą kumpį, tarkuotą sūrį ir pabarstykite petražolėmis. Dubenyje išplakite kiaušinius su grietine, garstyčiomis, druska ir pipirais. Plakinį supilkite į tešlos krepšelį ant kumpio ir sūrio. Kepkite 40 minučių arba, kol masė sutvirtės. Patiekite šiltą arba ataušusį su mėgstamomis salotomis.

Tešlai

Miltai300g
„Vilkyškių pieninės“ sviestas145g
Vanduo3-5 šaukštai
„Vilkyškių pieninės“ sviestaskepimo formai patepti

Įdarui

Rūkytas kumpis150g
Sūris „Tilžiukas“150g
Kapoti krapai2 šaukštai
Smulkinti svogūnų laiškai2 šaukštai
Kiaušiniai3
Grietinėlė200ml
Garstyčios2 šaukšteliai
Druska
Šviežiai malti juodieji pipiraižiupsnis
KONSOLIDUOTŲ IR ATSKIRŲ FINANSINIŲ ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2017 METUS
Konsoliduotų ir atskirų finansinių ataskaitų rinkinys už 2017 metus
KONSOLIDUOTŲ FINANSINIŲ
ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2016 METUS
Konsoliduotų finansinių ataskaitų rinkinys už 2016 metus

Investuotojams Print

AB Vilkyškių pieninė – viena moderniausių pieno produktų gamintojų Lietuvoje. Tai vienintelė specializuota sūrių gamykla šalyje, pagal originalias receptūras gaminanti daugiau kaip 30 skirtingų pavadinimų sūrių, iš kurių net 10 yra gurmaniški. 1993 m. įkurta bendrovė šiuo metu valdo apie 18 proc. šalies sūrių rinkos ir apie 12 proc. šviežio pieno produktų rinkos.

Bendrovės veiklos istorijoje yra keletas reikšmingų plėtros ir modernizacijos etapų, lėmusių sėkmę tiek vietinėje, tiek užsienio rinkose:

  • nuolatinės investicijos į technologijas;
  • išskirtinis dėmesys naujovėms;
  • dėmesys žmogiškiesiems ištekliams;
  • griežti kokybės kontrolės standartai.

Iš kitų rinkos dalyvių įmonė išsiskiria efektyviu gamybos organizavimu, lanksčia valdymo struktūra, aukšta gaminių kokybe ir personalo kompetencija. Taip pat didelis bendrovės pranašumas – patikimi tiekėjai, ilgalaikė pardavimų srities partnerystė ir patraukli kainų politika.

Vilkyškių pieninės grupę sudaro keturios įmonės: AB Vilkyškių pieninė, AB „Modest“, AB Kelmės pieninė ir AB Pieno logistika.

AB Vilkyškių pieninė gamina sūrius pagal tradicinius lietuviškus, įvairių kitų pasaulio šalių, taip pat ir originalius savo sukurtus receptus. AB „Modest“ sritis – mėlynųjų pelėsių sūris „Memel blue“, mocarela, kiti sūrio produktai. AB Kelmės pieninė specializacija – įvairūs šviežio pieno produktai: pienas, kefyras, sviestas, varškė, grietinė, varškės užtepėlės, jogurtai, glaistyti varškės sūreliai, maskarponė.

Didelė bendrovės pagaminamos produkcijos dalis eksportuojama į užsienį: Latviją ir Estiją, Skandinavijos šalis, Vokietiją, Izraelį, NVS šalis, Kroatiją, Čekiją, Lenkiją ir kitas šalis. Eksportas sudaro 65 proc. bendrovės pardavimo.

Daug dėmesio skiriama bendrovės valdomiems prekių ženklams stiprinti Lietuvos ir užsienio rinkose, asortimentui gausinti, pasiūlyti rinkai kokybiškų, išskirtinių gaminių – tiek sūrių, tiek šviežio pieno produktų.