Gourmet

 Grįžti

image
image

Mėlynojo pelėsio sūrio salotos su keptais burokėliais ir graikiniais riešutais

 Print

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200˚C.
  2. Burokėlius nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite druska. Berkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos ir kepkite apie 20-25 minutes.
  3. Kuskuso kruopas užpilkite verdančiu vandeniu, kad tikrai gerai apsemtų ir uždengę palikite 5-7 minutėms.
  4. Salotas nuplaukite, nusausinkite ir suplėšykite ar supjaustykite didesniais gabalais.
  5. Tuščioje, gerai įkaitintoje keptuvėje ant vidutinės ugnies šiek tiek paskrudinkite graikinius riešutus, tik nesudeginkite – riešutai turi tik vos vos įgauti atspalvį.
  6. Sūrį supjaustykite kubeliais ar sulaužykite mažesniais gabalėliais.
  7. Paruoškite užpilą: į dubenėlį supilkite alyvuogių aliejų, medų ir citrinos sultis. Plakite šluotele ar šakute, kol padažas sutirštės.
  8. Atvėsusias kuskuso kruopas sumaišykite su padažu.
  9. Į dubenį ar lėkštę klokite salotų lapus, paskleiskite kuskusą, suberkite pakeptus burokėlius, pabarstykite graikiniais riešutais ir sudėkite sūrio kubelius.
Burokėliai3-4 vnt.
Mėlynojo pelėsio sūris "Memel Blue"100 g
Mėgstamų salotų lapai200 g
Kuskuso kruopos1/2 stiklinės
Graikiniai riešutai
Alyvuogių aliejaus3 šaukštai
Druska
Medus2 šaukšteliai
Citrinos sultys2-3 šaukštai
KONSOLIDUOTŲ IR ATSKIRŲ FINANSINIŲ ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2017 METUS
Konsoliduotų ir atskirų finansinių ataskaitų rinkinys už 2017 metus
KONSOLIDUOTŲ FINANSINIŲ
ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2016 METUS
Konsoliduotų finansinių ataskaitų rinkinys už 2016 metus

Investuotojams Print

AB Vilkyškių pieninė – viena moderniausių pieno produktų gamintojų Lietuvoje. Tai vienintelė specializuota sūrių gamykla šalyje, pagal originalias receptūras gaminanti daugiau kaip 30 skirtingų pavadinimų sūrių, iš kurių net 10 yra gurmaniški. 1993 m. įkurta bendrovė šiuo metu valdo apie 18 proc. šalies sūrių rinkos ir apie 12 proc. šviežio pieno produktų rinkos.

Bendrovės veiklos istorijoje yra keletas reikšmingų plėtros ir modernizacijos etapų, lėmusių sėkmę tiek vietinėje, tiek užsienio rinkose:

  • nuolatinės investicijos į technologijas;
  • išskirtinis dėmesys naujovėms;
  • dėmesys žmogiškiesiems ištekliams;
  • griežti kokybės kontrolės standartai.

Iš kitų rinkos dalyvių įmonė išsiskiria efektyviu gamybos organizavimu, lanksčia valdymo struktūra, aukšta gaminių kokybe ir personalo kompetencija. Taip pat didelis bendrovės pranašumas – patikimi tiekėjai, ilgalaikė pardavimų srities partnerystė ir patraukli kainų politika.

Vilkyškių pieninės grupę sudaro keturios įmonės: AB Vilkyškių pieninė, AB „Modest“, AB Kelmės pieninė ir AB Pieno logistika.

AB Vilkyškių pieninė gamina sūrius pagal tradicinius lietuviškus, įvairių kitų pasaulio šalių, taip pat ir originalius savo sukurtus receptus. AB „Modest“ sritis – mėlynųjų pelėsių sūris „Memel blue“, mocarela, kiti sūrio produktai. AB Kelmės pieninė specializacija – įvairūs šviežio pieno produktai: pienas, kefyras, sviestas, varškė, grietinė, varškės užtepėlės, jogurtai, glaistyti varškės sūreliai, maskarponė.

Didelė bendrovės pagaminamos produkcijos dalis eksportuojama į užsienį: Latviją ir Estiją, Skandinavijos šalis, Vokietiją, Izraelį, NVS šalis, Kroatiją, Čekiją, Lenkiją ir kitas šalis. Eksportas sudaro 65 proc. bendrovės pardavimo.

Daug dėmesio skiriama bendrovės valdomiems prekių ženklams stiprinti Lietuvos ir užsienio rinkose, asortimentui gausinti, pasiūlyti rinkai kokybiškų, išskirtinių gaminių – tiek sūrių, tiek šviežio pieno produktų.