Gourmet

 Grįžti

image
image

Maskarponės šerbetas su aviečių padažu

 Print

Gaminimo laikas: 60 min.

Porcijų kiekis: 6

  • Pradėsime nuo šerbeto. Cukrų sumaišykite su vandeniu ir citrinos sultimis. Užvirkite, kad cukrus visai ištirptų ir pavirkite kokias 4 minutes, kad gerai suburbuliuotų ir truputį vanduo nugaruotų.
  • Maskarponės sūrį šaukštu išmaišykite dubenyje, kad truputį suminkštėtų. Ir po truputį pilkite į tą patį dubenį karštą sirupą, vis maišydami, kad viskas tolygiai išsimaišytų ir pasidarytų skysta masė.
  • Gautą masę supilkite į erdvų indų, kad susidarytų kuo plonesnis sluoksnis. Dėkite indelį ar indelius į kamerą.
  • Po maždaug 4 val. ištraukite šerbetą pažiūrėti, kaip jam sekasi šalti. Su šakute viską gerai išmaišykite, kad nesusidarytų per dideli kristalai. Dar geriau galima būtų viską suplakti su plakikliu. Tada masę vėl sukrėskite į indą ir palikite šalti toliau - 4 valandoms arba per visą naktį.
  • Jei stokojate kantrybės, galite taip nesivarginti - per maždaug 6-8 val. sušaldykite visą masę į ledą, tada ją susmulkinkite virtuvės kombainu ir vėl sudėkite į indelį keliomis valandoms, leisdami šerbetui sustingti.
  • Kol šerbetas šąla, pasigaminsime aviečių padažą. Pradėkite nuo cukraus sirupo: užvirinkite vandenį su cukrumi ir maišydami leiskite sirupui paburbuliuoti, kol cukrus visiškai ištirps.
  • Atšildytas avietes sutrinkite maisto smulkintuvu arba kokteiline. Sumaišykite gautą masę su sirupu ir prakoškite pro smulkų sietelį, kad atsikratytumėte sėklyčių. Gausis malonus ir glotnus padažas.
  • Geresniam skoniui išgauti rekomenduojame šį aviečių padažą pagardinti citrinos sultimis.
  • Štai ir viskas – į indelius dedame šerbetą, pašlakstome padažu ir papuošiame avietėmis, jei jų turime.

 

Maskarponės šerbetas

„Mascarpone“ sūris2 indeliai
Cukrus300g
Vanduo400ml
Vienos citrinos sultys

Aviečių padažas

Šaldytos avietės400g
Cukrus150g
Vanduo100ml
Citrinos sultys1-2 šaukštai
KONSOLIDUOTŲ IR ATSKIRŲ FINANSINIŲ ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2017 METUS
Konsoliduotų ir atskirų finansinių ataskaitų rinkinys už 2017 metus
KONSOLIDUOTŲ FINANSINIŲ
ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2016 METUS
Konsoliduotų finansinių ataskaitų rinkinys už 2016 metus

Investuotojams Print

AB Vilkyškių pieninė – viena moderniausių pieno produktų gamintojų Lietuvoje. Tai vienintelė specializuota sūrių gamykla šalyje, pagal originalias receptūras gaminanti daugiau kaip 30 skirtingų pavadinimų sūrių, iš kurių net 10 yra gurmaniški. 1993 m. įkurta bendrovė šiuo metu valdo apie 18 proc. šalies sūrių rinkos ir apie 12 proc. šviežio pieno produktų rinkos.

Bendrovės veiklos istorijoje yra keletas reikšmingų plėtros ir modernizacijos etapų, lėmusių sėkmę tiek vietinėje, tiek užsienio rinkose:

  • nuolatinės investicijos į technologijas;
  • išskirtinis dėmesys naujovėms;
  • dėmesys žmogiškiesiems ištekliams;
  • griežti kokybės kontrolės standartai.

Iš kitų rinkos dalyvių įmonė išsiskiria efektyviu gamybos organizavimu, lanksčia valdymo struktūra, aukšta gaminių kokybe ir personalo kompetencija. Taip pat didelis bendrovės pranašumas – patikimi tiekėjai, ilgalaikė pardavimų srities partnerystė ir patraukli kainų politika.

Vilkyškių pieninės grupę sudaro keturios įmonės: AB Vilkyškių pieninė, AB „Modest“, AB Kelmės pieninė ir AB Pieno logistika.

AB Vilkyškių pieninė gamina sūrius pagal tradicinius lietuviškus, įvairių kitų pasaulio šalių, taip pat ir originalius savo sukurtus receptus. AB „Modest“ sritis – mėlynųjų pelėsių sūris „Memel blue“, mocarela, kiti sūrio produktai. AB Kelmės pieninė specializacija – įvairūs šviežio pieno produktai: pienas, kefyras, sviestas, varškė, grietinė, varškės užtepėlės, jogurtai, glaistyti varškės sūreliai, maskarponė.

Didelė bendrovės pagaminamos produkcijos dalis eksportuojama į užsienį: Latviją ir Estiją, Skandinavijos šalis, Vokietiją, Izraelį, NVS šalis, Kroatiją, Čekiją, Lenkiją ir kitas šalis. Eksportas sudaro 65 proc. bendrovės pardavimo.

Daug dėmesio skiriama bendrovės valdomiems prekių ženklams stiprinti Lietuvos ir užsienio rinkose, asortimentui gausinti, pasiūlyti rinkai kokybiškų, išskirtinių gaminių – tiek sūrių, tiek šviežio pieno produktų.