Gourmet

 Grįžti

image
image

Kietojo sūrio salotos su kriaušėmis ir granatų sėklomis

 Print

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200˚C
  2. Paruoškite padažą: dubenėlyje sumaišykite balzaminio acto kremą, obuolių actą, druską bei pipirus, kol druska ištirps. Įmaišykite alyvuogių aliejų ir leiskite padažui pastovėti kambario temperatūroje.
  3. Nulupkite kriaušes, perpjaukite pusiau ir išskobkite sėklas.
  4. Dubenėlyje sumaišykite cinamoną, aliejų ir medų bei šiame mišinyje apvoliokite kriaušių puseles.
  5. Dėkite kriaušes į sviestiniu popieriumi išklotą skardą ir kepkite orkaitėje (grilio funkcija), kol apskrus ir gražiai paruduos (apie 25 min.). Kai kriaušės apkeps – išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.
  6. Nuplaukite ir nusausinkite salotas. Jei reikia – suplėšykite jas gabalais.
  7. Granatą perpjaukite pusiau ir iškratykite sėklytes: laikykite perpjautą granatą virš dubens perjauta puse žemyn ir stipriai padaužykite jį šaukštu.
  8. Dubenyje pusę granatų sėklų sumaišykite su salotų lapais ir gražgarstėmis.
  9. Į tą patį dubenį įtarkuokite arba suberkite plonomis juostelėmis supjaustytą sūrį.
  10. Imkitės padažo – lėtai pilkite jį į salotų dubenį ir vis pamaišykite, kad salotos gražiai pasidengtų. Taip supilkite visą padažą.
  11. Į lėkštę dėkite keptą kriaušę, salotų salpus, pabarstykite likusiomis granatų sėklomis ant viršaus.
Kietasis sūris "Jubiliejinis 1934"100 g
Gražgarsčių lapai100 g
Salotų lapai100 g
Granatas1 vnt.
Kriaušės4 vnt.
Alyvuogių aliejus4 šaukštai
Cinamonas
Medus1 šaukštelis
Balzaminio acto kremas1 šaukštas
Obuolių actas2 šaukštai
Druska, pipirai
KONSOLIDUOTŲ IR ATSKIRŲ FINANSINIŲ ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2018 METUS
Konsoliduotų ir atskirų finansinių ataskaitų rinkinys už 2018 metus
KONSOLIDUOTŲ IR
ATSKIRŲ FINANSINIŲ ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2017 METUS
Konsoliduotų finansinių ataskaitų rinkinys už 2017 metus

Investuotojams Print

AB Vilkyškių pieninė – viena moderniausių pieno produktų gamintojų Lietuvoje. Tai specializuota sūrių gamykla šalyje, pagal originalias receptūras gaminanti daugiau kaip 30 skirtingų pavadinimų sūrių, iš kurių net 10 yra gurmaniški. 1993 m. įkurta bendrovė šiuo metu pagal perdirbamą pieno kiekį užima apie 16 proc. šalies rinkos.

Bendrovės veiklos istorijoje yra keletas reikšmingų plėtros ir modernizacijos etapų, lėmusių sėkmę tiek vietinėje, tiek užsienio rinkose:

  • nuolatinės investicijos į technologijas;
  • išskirtinis dėmesys naujovėms;
  • dėmesys žmogiškiesiems ištekliams;
  • griežti kokybės kontrolės standartai.

Iš kitų rinkos dalyvių įmonė išsiskiria efektyviu gamybos organizavimu, lanksčia valdymo struktūra, aukšta gaminių kokybe ir personalo kompetencija. Taip pat didelis bendrovės pranašumas – patikimi tiekėjai, ilgalaikė pardavimų srities partnerystė ir patraukli kainų politika.

Vilkyškių pieninės grupę sudaro keturios įmonės: AB Vilkyškių pieninė, AB „Modest“, AB Kelmės pieninė ir AB Pieno logistika.

AB Vilkyškių pieninė gamina sūrius pagal tradicinius lietuviškus, įvairių kitų pasaulio šalių, taip pat ir originalius savo sukurtus receptus.

AB „Modest“ sritis – mėlynųjų pelėsių sūrio „Memel blue“, mozarrella, rūkyto, lydyto bei  kitų sūrio produktų gamyba.

AB Kelmės pieninė specializacija – įvairūs šviežio pieno produktai: pienas, kefyras, sviestas, varškė, grietinė, varškės užtepėlės, jogurtai, glaistyti varškės sūreliai, maskarponė. Nuo 2018 pradėti gaminti sausi pieno produktai – WPC, permeato, išrūgų bei pieno miltai.

Didelė bendrovės pagaminamos produkcijos dalis eksportuojama. Pajamos iš eksporto šiuo metu sudaro apie 76proc. (iš kurių 55 proc. į Europos Sąjungos šalis, 22 proc. - į kitas šalis) visų bendrovės pardavimo pajamų.

Daug dėmesio skiriama bendrovės valdomiems prekių ženklams stiprinti Lietuvos ir užsienio rinkose, asortimentui gausinti, pasiūlyti rinkai kokybiškų, išskirtinių gaminių – tiek sūrių, tiek šviežio pieno, tiek sausų pieno produktų.