Gourmet

 Grįžti

image
image

Keptų persikų salotos su „Mozzarella“ sūriu

 Print

Gaminimo laikas: 25 min.

Porcijų kiekis: 2

Gerai įkaitinkite orkaitę su grilio funkcija arba keptuvę su grotelėmis. Persikus padalinkite ketvirčiais, išimkite kauliukus, pabarstykite žiupsneliu druskos ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Dėkite ant įkaitintų grotelių ir kepkite, kol pradės minkštėti. Pašalinkite nuo kaitros ir atidėkite.

Paruoškite padažą. Dubenyje sumaišytkite actą, medų, garstyčias, trintą česnaką ir nuolat pildami alyvuogų aliejų maišykite, kol padažas virs švelnia emulsija. Įmaišykite grietinėlę, paskaninkite druka, pipirais. Sumaišykite gražgarsčių lapelius ir mėlynojo svogūno griežinėlius su padažu ir sudėkite į lėkštę, kurioje patieksite. Ant viršaus dėkite persikų puseles, rankomis plėšytą mocarelą, jei reikia pašlakstykite dar trupučiu aliejaus ir patiekite.

Balzaminis actas4 šaukštai
Medus2 šaukšteliai
Dižono garstyčios2 šaukšteliai
Česnakas1 skiltelė
Alyvuogių aliejus6 šaukštai
Riebi grietinėlė1 šaukštas
Druska
Šviežiai malti juodieji pipirai
KONSOLIDUOTŲ IR ATSKIRŲ FINANSINIŲ ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2018 METUS
Konsoliduotų ir atskirų finansinių ataskaitų rinkinys už 2018 metus
KONSOLIDUOTŲ IR
ATSKIRŲ FINANSINIŲ ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2017 METUS
Konsoliduotų finansinių ataskaitų rinkinys už 2017 metus

Investuotojams Print

AB Vilkyškių pieninė – viena moderniausių pieno produktų gamintojų Lietuvoje. Tai specializuota sūrių gamykla šalyje, pagal originalias receptūras gaminanti daugiau kaip 30 skirtingų pavadinimų sūrių, iš kurių net 10 yra gurmaniški. 1993 m. įkurta bendrovė šiuo metu pagal perdirbamą pieno kiekį užima apie 16 proc. šalies rinkos.

Bendrovės veiklos istorijoje yra keletas reikšmingų plėtros ir modernizacijos etapų, lėmusių sėkmę tiek vietinėje, tiek užsienio rinkose:

  • nuolatinės investicijos į technologijas;
  • išskirtinis dėmesys naujovėms;
  • dėmesys žmogiškiesiems ištekliams;
  • griežti kokybės kontrolės standartai.

Iš kitų rinkos dalyvių įmonė išsiskiria efektyviu gamybos organizavimu, lanksčia valdymo struktūra, aukšta gaminių kokybe ir personalo kompetencija. Taip pat didelis bendrovės pranašumas – patikimi tiekėjai, ilgalaikė pardavimų srities partnerystė ir patraukli kainų politika.

Vilkyškių pieninės grupę sudaro keturios įmonės: AB Vilkyškių pieninė, AB „Modest“, AB Kelmės pieninė ir AB Pieno logistika.

AB Vilkyškių pieninė gamina sūrius pagal tradicinius lietuviškus, įvairių kitų pasaulio šalių, taip pat ir originalius savo sukurtus receptus.

AB „Modest“ sritis – mėlynųjų pelėsių sūrio „Memel blue“, mozarrella, rūkyto, lydyto bei  kitų sūrio produktų gamyba.

AB Kelmės pieninė specializacija – įvairūs šviežio pieno produktai: pienas, kefyras, sviestas, varškė, grietinė, varškės užtepėlės, jogurtai, glaistyti varškės sūreliai, maskarponė. Nuo 2018 pradėti gaminti sausi pieno produktai – WPC, permeato, išrūgų bei pieno miltai.

Didelė bendrovės pagaminamos produkcijos dalis eksportuojama. Pajamos iš eksporto šiuo metu sudaro apie 76proc. (iš kurių 55 proc. į Europos Sąjungos šalis, 22 proc. - į kitas šalis) visų bendrovės pardavimo pajamų.

Daug dėmesio skiriama bendrovės valdomiems prekių ženklams stiprinti Lietuvos ir užsienio rinkose, asortimentui gausinti, pasiūlyti rinkai kokybiškų, išskirtinių gaminių – tiek sūrių, tiek šviežio pieno, tiek sausų pieno produktų.