Gourmet

 Grįžti

image
image

Keptų persikų salotos su „Mozzarella“ sūriu

 Print

Gaminimo laikas: 25 min.

Porcijų kiekis: 2

Gerai įkaitinkite orkaitę su grilio funkcija arba keptuvę su grotelėmis. Persikus padalinkite ketvirčiais, išimkite kauliukus, pabarstykite žiupsneliu druskos ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Dėkite ant įkaitintų grotelių ir kepkite, kol pradės minkštėti. Pašalinkite nuo kaitros ir atidėkite.

Paruoškite padažą. Dubenyje sumaišytkite actą, medų, garstyčias, trintą česnaką ir nuolat pildami alyvuogų aliejų maišykite, kol padažas virs švelnia emulsija. Įmaišykite grietinėlę, paskaninkite druka, pipirais. Sumaišykite gražgarsčių lapelius ir mėlynojo svogūno griežinėlius su padažu ir sudėkite į lėkštę, kurioje patieksite. Ant viršaus dėkite persikų puseles, rankomis plėšytą mocarelą, jei reikia pašlakstykite dar trupučiu aliejaus ir patiekite.

Balzaminis actas4 šaukštai
Medus2 šaukšteliai
Dižono garstyčios2 šaukšteliai
Česnakas1 skiltelė
Alyvuogių aliejus6 šaukštai
Riebi grietinėlė1 šaukštas
Druska
Šviežiai malti juodieji pipirai
KONSOLIDUOTŲ IR ATSKIRŲ FINANSINIŲ ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2017 METUS
Konsoliduotų ir atskirų finansinių ataskaitų rinkinys už 2017 metus
KONSOLIDUOTŲ FINANSINIŲ
ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2016 METUS
Konsoliduotų finansinių ataskaitų rinkinys už 2016 metus

Investuotojams Print

AB Vilkyškių pieninė – viena moderniausių pieno produktų gamintojų Lietuvoje. Tai vienintelė specializuota sūrių gamykla šalyje, pagal originalias receptūras gaminanti daugiau kaip 30 skirtingų pavadinimų sūrių, iš kurių net 10 yra gurmaniški. 1993 m. įkurta bendrovė šiuo metu valdo apie 18 proc. šalies sūrių rinkos ir apie 12 proc. šviežio pieno produktų rinkos.

Bendrovės veiklos istorijoje yra keletas reikšmingų plėtros ir modernizacijos etapų, lėmusių sėkmę tiek vietinėje, tiek užsienio rinkose:

  • nuolatinės investicijos į technologijas;
  • išskirtinis dėmesys naujovėms;
  • dėmesys žmogiškiesiems ištekliams;
  • griežti kokybės kontrolės standartai.

Iš kitų rinkos dalyvių įmonė išsiskiria efektyviu gamybos organizavimu, lanksčia valdymo struktūra, aukšta gaminių kokybe ir personalo kompetencija. Taip pat didelis bendrovės pranašumas – patikimi tiekėjai, ilgalaikė pardavimų srities partnerystė ir patraukli kainų politika.

Vilkyškių pieninės grupę sudaro keturios įmonės: AB Vilkyškių pieninė, AB „Modest“, AB Kelmės pieninė ir AB Pieno logistika.

AB Vilkyškių pieninė gamina sūrius pagal tradicinius lietuviškus, įvairių kitų pasaulio šalių, taip pat ir originalius savo sukurtus receptus. AB „Modest“ sritis – mėlynųjų pelėsių sūris „Memel blue“, mocarela, kiti sūrio produktai. AB Kelmės pieninė specializacija – įvairūs šviežio pieno produktai: pienas, kefyras, sviestas, varškė, grietinė, varškės užtepėlės, jogurtai, glaistyti varškės sūreliai, maskarponė.

Didelė bendrovės pagaminamos produkcijos dalis eksportuojama į užsienį: Latviją ir Estiją, Skandinavijos šalis, Vokietiją, Izraelį, NVS šalis, Kroatiją, Čekiją, Lenkiją ir kitas šalis. Eksportas sudaro 65 proc. bendrovės pardavimo.

Daug dėmesio skiriama bendrovės valdomiems prekių ženklams stiprinti Lietuvos ir užsienio rinkose, asortimentui gausinti, pasiūlyti rinkai kokybiškų, išskirtinių gaminių – tiek sūrių, tiek šviežio pieno produktų.