
Karaliaučiaus damų pagunda
Gaminimo laikas: 30 min.
Porcijų kiekis: 1
Paruošimas:
Krepšelio gaminimas:
Smulkiai sutarkuojame su "morkų" tarka. Paberiame vienu sluoksniu ant silikonizuoto popieriaus. Kepame 150°C - 4 min., kad susilietų į vieną sluoksnį, kol lengvai pradeda putoti. Sutarkuotą sūrį sudėliojame ~ 15 cm blynais. Tik iškepus, nedelsiant, karštą sūrio blyną, padėti ant apversto dubenėlio, kad sūris sustingtų krepšelio pavidalu.
Krepšelio įdaro gaminimas:
Supjaustome vynuoges į 4 dalis, išimame kauliukus. Supjaustome kubeliais obuolius, sumaišome su natūraliu jogurtu ir paruoštą masę uždedame ant vynuogių. Braškę supjaustome skiltelėmis ir papuošiame sudėliodami jas ant paruoštos masės. Deserto puošybą užbaigiame šilauogėmis (mėlynėmis) ir pabarstome cukraus pudra.
Receptą sukūrė: Eduardas Radzivilovas LRVVKA narys
Krepšelio įdaras
Vynuogės | 2 vnt. |
---|---|
Braškės | 2 vnt. |
Šilauogės | 5 vnt. |
Saldus obuolys | 10 g |
Natūralus jogurtas | 30 g |
Baziliko lapelis | 1vnt. |
Krepšelis
Kietasis sūris "Prussia" | 50 g |
---|