Gourmet

 Grįžti

image
image

Karaliaučiaus damų pagunda

 Print

Gaminimo laikas: 30 min.

Porcijų kiekis: 1

Paruošimas:

Krepšelio gaminimas:
Smulkiai sutarkuojame su "morkų" tarka. Paberiame vienu sluoksniu ant silikonizuoto popieriaus. Kepame 150°C - 4 min., kad susilietų į vieną sluoksnį, kol lengvai pradeda putoti. Sutarkuotą sūrį sudėliojame ~ 15 cm blynais. Tik iškepus, nedelsiant, karštą sūrio blyną, padėti ant apversto dubenėlio, kad sūris sustingtų krepšelio pavidalu.

Krepšelio įdaro gaminimas:
Supjaustome vynuoges į 4 dalis, išimame kauliukus. Supjaustome kubeliais obuolius, sumaišome su natūraliu jogurtu ir paruoštą masę uždedame ant vynuogių. Braškę supjaustome skiltelėmis ir papuošiame sudėliodami jas ant paruoštos masės. Deserto puošybą užbaigiame šilauogėmis (mėlynėmis) ir pabarstome cukraus pudra.

Receptą sukūrė: Eduardas Radzivilovas LRVVKA narys

Krepšelio įdaras

Vynuogės2 vnt.
Braškės2 vnt.
Šilauogės5 vnt.
Saldus obuolys10 g
Natūralus jogurtas30 g
Baziliko lapelis1vnt.

Krepšelis

Kietasis sūris "Prussia"50 g
KONSOLIDUOTŲ IR ATSKIRŲ FINANSINIŲ ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2017 METUS
Konsoliduotų ir atskirų finansinių ataskaitų rinkinys už 2017 metus
KONSOLIDUOTŲ FINANSINIŲ
ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2016 METUS
Konsoliduotų finansinių ataskaitų rinkinys už 2016 metus

Investuotojams Print

AB Vilkyškių pieninė – viena moderniausių pieno produktų gamintojų Lietuvoje. Tai vienintelė specializuota sūrių gamykla šalyje, pagal originalias receptūras gaminanti daugiau kaip 30 skirtingų pavadinimų sūrių, iš kurių net 10 yra gurmaniški. 1993 m. įkurta bendrovė šiuo metu valdo apie 18 proc. šalies sūrių rinkos ir apie 12 proc. šviežio pieno produktų rinkos.

Bendrovės veiklos istorijoje yra keletas reikšmingų plėtros ir modernizacijos etapų, lėmusių sėkmę tiek vietinėje, tiek užsienio rinkose:

  • nuolatinės investicijos į technologijas;
  • išskirtinis dėmesys naujovėms;
  • dėmesys žmogiškiesiems ištekliams;
  • griežti kokybės kontrolės standartai.

Iš kitų rinkos dalyvių įmonė išsiskiria efektyviu gamybos organizavimu, lanksčia valdymo struktūra, aukšta gaminių kokybe ir personalo kompetencija. Taip pat didelis bendrovės pranašumas – patikimi tiekėjai, ilgalaikė pardavimų srities partnerystė ir patraukli kainų politika.

Vilkyškių pieninės grupę sudaro keturios įmonės: AB Vilkyškių pieninė, AB „Modest“, AB Kelmės pieninė ir AB Pieno logistika.

AB Vilkyškių pieninė gamina sūrius pagal tradicinius lietuviškus, įvairių kitų pasaulio šalių, taip pat ir originalius savo sukurtus receptus. AB „Modest“ sritis – mėlynųjų pelėsių sūris „Memel blue“, mocarela, kiti sūrio produktai. AB Kelmės pieninė specializacija – įvairūs šviežio pieno produktai: pienas, kefyras, sviestas, varškė, grietinė, varškės užtepėlės, jogurtai, glaistyti varškės sūreliai, maskarponė.

Didelė bendrovės pagaminamos produkcijos dalis eksportuojama į užsienį: Latviją ir Estiją, Skandinavijos šalis, Vokietiją, Izraelį, NVS šalis, Kroatiją, Čekiją, Lenkiją ir kitas šalis. Eksportas sudaro 65 proc. bendrovės pardavimo.

Daug dėmesio skiriama bendrovės valdomiems prekių ženklams stiprinti Lietuvos ir užsienio rinkose, asortimentui gausinti, pasiūlyti rinkai kokybiškų, išskirtinių gaminių – tiek sūrių, tiek šviežio pieno produktų.