Gourmet

 Grįžti

image
image

Karaliaučiaus damų pagunda

 Print

Gaminimo laikas: 30 min.

Porcijų kiekis: 1

Paruošimas:

Krepšelio gaminimas:
Smulkiai sutarkuojame su "morkų" tarka. Paberiame vienu sluoksniu ant silikonizuoto popieriaus. Kepame 150°C - 4 min., kad susilietų į vieną sluoksnį, kol lengvai pradeda putoti. Sutarkuotą sūrį sudėliojame ~ 15 cm blynais. Tik iškepus, nedelsiant, karštą sūrio blyną, padėti ant apversto dubenėlio, kad sūris sustingtų krepšelio pavidalu.

Krepšelio įdaro gaminimas:
Supjaustome vynuoges į 4 dalis, išimame kauliukus. Supjaustome kubeliais obuolius, sumaišome su natūraliu jogurtu ir paruoštą masę uždedame ant vynuogių. Braškę supjaustome skiltelėmis ir papuošiame sudėliodami jas ant paruoštos masės. Deserto puošybą užbaigiame šilauogėmis (mėlynėmis) ir pabarstome cukraus pudra.

Receptą sukūrė: Eduardas Radzivilovas LRVVKA narys

Krepšelio įdaras

Vynuogės2 vnt.
Braškės2 vnt.
Šilauogės5 vnt.
Saldus obuolys10 g
Natūralus jogurtas30 g
Baziliko lapelis1vnt.

Krepšelis

Kietasis sūris "Prussia"50 g
KONSOLIDUOTŲ IR ATSKIRŲ FINANSINIŲ ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2018 METUS
Konsoliduotų ir atskirų finansinių ataskaitų rinkinys už 2018 metus
KONSOLIDUOTŲ IR
ATSKIRŲ FINANSINIŲ ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2017 METUS
Konsoliduotų finansinių ataskaitų rinkinys už 2017 metus

Investuotojams Print

AB Vilkyškių pieninė – viena moderniausių pieno produktų gamintojų Lietuvoje. Tai specializuota sūrių gamykla šalyje, pagal originalias receptūras gaminanti daugiau kaip 30 skirtingų pavadinimų sūrių, iš kurių net 10 yra gurmaniški. 1993 m. įkurta bendrovė šiuo metu pagal perdirbamą pieno kiekį užima apie 16 proc. šalies rinkos.

Bendrovės veiklos istorijoje yra keletas reikšmingų plėtros ir modernizacijos etapų, lėmusių sėkmę tiek vietinėje, tiek užsienio rinkose:

  • nuolatinės investicijos į technologijas;
  • išskirtinis dėmesys naujovėms;
  • dėmesys žmogiškiesiems ištekliams;
  • griežti kokybės kontrolės standartai.

Iš kitų rinkos dalyvių įmonė išsiskiria efektyviu gamybos organizavimu, lanksčia valdymo struktūra, aukšta gaminių kokybe ir personalo kompetencija. Taip pat didelis bendrovės pranašumas – patikimi tiekėjai, ilgalaikė pardavimų srities partnerystė ir patraukli kainų politika.

Vilkyškių pieninės grupę sudaro keturios įmonės: AB Vilkyškių pieninė, AB „Modest“, AB Kelmės pieninė ir AB Pieno logistika.

AB Vilkyškių pieninė gamina sūrius pagal tradicinius lietuviškus, įvairių kitų pasaulio šalių, taip pat ir originalius savo sukurtus receptus.

AB „Modest“ sritis – mėlynųjų pelėsių sūrio „Memel blue“, mozarrella, rūkyto, lydyto bei  kitų sūrio produktų gamyba.

AB Kelmės pieninė specializacija – įvairūs šviežio pieno produktai: pienas, kefyras, sviestas, varškė, grietinė, varškės užtepėlės, jogurtai, glaistyti varškės sūreliai, maskarponė. Nuo 2018 pradėti gaminti sausi pieno produktai – WPC, permeato, išrūgų bei pieno miltai.

Didelė bendrovės pagaminamos produkcijos dalis eksportuojama. Pajamos iš eksporto šiuo metu sudaro apie 76proc. (iš kurių 55 proc. į Europos Sąjungos šalis, 22 proc. - į kitas šalis) visų bendrovės pardavimo pajamų.

Daug dėmesio skiriama bendrovės valdomiems prekių ženklams stiprinti Lietuvos ir užsienio rinkose, asortimentui gausinti, pasiūlyti rinkai kokybiškų, išskirtinių gaminių – tiek sūrių, tiek šviežio pieno, tiek sausų pieno produktų.