Gourmet

 Grįžti

image
image

Įdaryta ir užkepta cukinija

 Print

Gaminimo laikas: 50 min.

Porcijų kiekis: 4

Gaminti šį patiekalą galima dviem būdais: pjauti cukiniją išilgai į dvi dalis arba supjaustyti 5–10 cm griežinėliais. Pirmuoju cukiniją lengviau paruošti, antruoju – skaniau valgyti.

Nesvarbu, kurį būdą pasirinksite, pirmiausiai išskobkite cukiniją. Pasiruoškite įdarą: pakepinkite svogūnus, česnakus ir sumaišykite su kitomis susmulkintomis daržovėmis. Jei gaminate su mėsa, pirmiausia į išskobtą cukiniją dėkite ją, o daržoves sukraukite ant viršaus.

Paruoštą cukiniją dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir pašaukite į orkaitę. Po 15–20 min. gausiai apibarstykite patiekalą sūriu ir kepkite dar 15–20 min., kol šis margaspalvis kulinarijos šedevras bus paruoštas galutinai.

Jauna cukinija (jeigu labiau mėgstate - baklažanas)1
Puskietis „Olandų“ sūris150g
Jautienos faršas arba sauja apvirtų miško grybų50-100g
Paprika
Morkos
Pomidorai
Svogūnai
Pankolis
Džiovinti pomidorai
KONSOLIDUOTŲ IR ATSKIRŲ FINANSINIŲ ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2017 METUS
Konsoliduotų ir atskirų finansinių ataskaitų rinkinys už 2017 metus
KONSOLIDUOTŲ FINANSINIŲ
ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2016 METUS
Konsoliduotų finansinių ataskaitų rinkinys už 2016 metus

Investuotojams Print

AB Vilkyškių pieninė – viena moderniausių pieno produktų gamintojų Lietuvoje. Tai vienintelė specializuota sūrių gamykla šalyje, pagal originalias receptūras gaminanti daugiau kaip 30 skirtingų pavadinimų sūrių, iš kurių net 10 yra gurmaniški. 1993 m. įkurta bendrovė šiuo metu valdo apie 18 proc. šalies sūrių rinkos ir apie 12 proc. šviežio pieno produktų rinkos.

Bendrovės veiklos istorijoje yra keletas reikšmingų plėtros ir modernizacijos etapų, lėmusių sėkmę tiek vietinėje, tiek užsienio rinkose:

  • nuolatinės investicijos į technologijas;
  • išskirtinis dėmesys naujovėms;
  • dėmesys žmogiškiesiems ištekliams;
  • griežti kokybės kontrolės standartai.

Iš kitų rinkos dalyvių įmonė išsiskiria efektyviu gamybos organizavimu, lanksčia valdymo struktūra, aukšta gaminių kokybe ir personalo kompetencija. Taip pat didelis bendrovės pranašumas – patikimi tiekėjai, ilgalaikė pardavimų srities partnerystė ir patraukli kainų politika.

Vilkyškių pieninės grupę sudaro keturios įmonės: AB Vilkyškių pieninė, AB „Modest“, AB Kelmės pieninė ir AB Pieno logistika.

AB Vilkyškių pieninė gamina sūrius pagal tradicinius lietuviškus, įvairių kitų pasaulio šalių, taip pat ir originalius savo sukurtus receptus. AB „Modest“ sritis – mėlynųjų pelėsių sūris „Memel blue“, mocarela, kiti sūrio produktai. AB Kelmės pieninė specializacija – įvairūs šviežio pieno produktai: pienas, kefyras, sviestas, varškė, grietinė, varškės užtepėlės, jogurtai, glaistyti varškės sūreliai, maskarponė.

Didelė bendrovės pagaminamos produkcijos dalis eksportuojama į užsienį: Latviją ir Estiją, Skandinavijos šalis, Vokietiją, Izraelį, NVS šalis, Kroatiją, Čekiją, Lenkiją ir kitas šalis. Eksportas sudaro 65 proc. bendrovės pardavimo.

Daug dėmesio skiriama bendrovės valdomiems prekių ženklams stiprinti Lietuvos ir užsienio rinkose, asortimentui gausinti, pasiūlyti rinkai kokybiškų, išskirtinių gaminių – tiek sūrių, tiek šviežio pieno produktų.