Gourmet

 Grįžti

image
image

Garsioji svogūnienė arba Soupe à l'oignon

 Print

Gaminimo laikas: 2 h.

Porcijų kiekis: 4-6

Supjaustykite svogūnus puslankiais ir kepkite pakaitintame svieste ant nestiprios ugnies, pamaišydami kas 15 min. Po pusvalandžio įmaišykite kelis žiupsnelius druskos ir cukraus. Didžioji svogūnienės paslaptis – svogūnai turi kepti lėtai ir karamelizuotis, tad pasiruoškite užtrukti apie 2 val.

Kai svogūnai įgaus karamelės spalvą, suberkite susmulkintus česnakus. Supilkite brendį ir uždekite masę, kad išgaruotų alkoholis. Įpilkite šampano ir trumpai pavirinkite su svogūnais, kol masė taps panaši į sirupą.

Paruoštus svogūnus supilkite į verdantį sultinį, pagardinkite prieskoniais. Sriubą ant nestiprios ugnies virkite 30 min. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.

Kol sriuba verda, paskrudinkite duonos riekeles, sutarkuokite „Maasdam“ sūrį. Supilstę sriubą į indelius, ant viršaus dėkite duonos riekes, gausiai apibarstykite sūriu ir kelioms minutėms pašaukite į karštą orkaitę.

Svogūnai10
Duona skrudinimui
„Maasdam“ sūris200g
Mėgstamas sultinys2 ltr.
Šampanas arba baltas sausas vynas1-2 stiklinės
Brendis2-5 šaukštai
Česnakas2-4 skiltelės
Prieskoninės žolelės
KONSOLIDUOTŲ IR ATSKIRŲ FINANSINIŲ ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2018 METUS
Konsoliduotų ir atskirų finansinių ataskaitų rinkinys už 2018 metus
KONSOLIDUOTŲ IR
ATSKIRŲ FINANSINIŲ ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2017 METUS
Konsoliduotų finansinių ataskaitų rinkinys už 2017 metus

Investuotojams Print

AB Vilkyškių pieninė – viena moderniausių pieno produktų gamintojų Lietuvoje. Tai specializuota sūrių gamykla šalyje, pagal originalias receptūras gaminanti daugiau kaip 30 skirtingų pavadinimų sūrių, iš kurių net 10 yra gurmaniški. 1993 m. įkurta bendrovė šiuo metu pagal perdirbamą pieno kiekį užima apie 16 proc. šalies rinkos.

Bendrovės veiklos istorijoje yra keletas reikšmingų plėtros ir modernizacijos etapų, lėmusių sėkmę tiek vietinėje, tiek užsienio rinkose:

  • nuolatinės investicijos į technologijas;
  • išskirtinis dėmesys naujovėms;
  • dėmesys žmogiškiesiems ištekliams;
  • griežti kokybės kontrolės standartai.

Iš kitų rinkos dalyvių įmonė išsiskiria efektyviu gamybos organizavimu, lanksčia valdymo struktūra, aukšta gaminių kokybe ir personalo kompetencija. Taip pat didelis bendrovės pranašumas – patikimi tiekėjai, ilgalaikė pardavimų srities partnerystė ir patraukli kainų politika.

Vilkyškių pieninės grupę sudaro keturios įmonės: AB Vilkyškių pieninė, AB „Modest“, AB Kelmės pieninė ir AB Pieno logistika.

AB Vilkyškių pieninė gamina sūrius pagal tradicinius lietuviškus, įvairių kitų pasaulio šalių, taip pat ir originalius savo sukurtus receptus.

AB „Modest“ sritis – mėlynųjų pelėsių sūrio „Memel blue“, mozarrella, rūkyto, lydyto bei  kitų sūrio produktų gamyba.

AB Kelmės pieninė specializacija – įvairūs šviežio pieno produktai: pienas, kefyras, sviestas, varškė, grietinė, varškės užtepėlės, jogurtai, glaistyti varškės sūreliai, maskarponė. Nuo 2018 pradėti gaminti sausi pieno produktai – WPC, permeato, išrūgų bei pieno miltai.

Didelė bendrovės pagaminamos produkcijos dalis eksportuojama. Pajamos iš eksporto šiuo metu sudaro apie 76proc. (iš kurių 55 proc. į Europos Sąjungos šalis, 22 proc. - į kitas šalis) visų bendrovės pardavimo pajamų.

Daug dėmesio skiriama bendrovės valdomiems prekių ženklams stiprinti Lietuvos ir užsienio rinkose, asortimentui gausinti, pasiūlyti rinkai kokybiškų, išskirtinių gaminių – tiek sūrių, tiek šviežio pieno, tiek sausų pieno produktų.