Gourmet

 Grįžti

image
image

Fetos sūrio salotos su morkomis, burokėliais ir migdolų riešutais

 Print

  1. Burokėlius ir morkas nulupkite ir sutarkuokite arba supjaustykite pjaustykle šiaudeliais į atskirus dubenis.
  2. Daržoves apšlakstykite alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, pabarstykite jūros druska, pipirais ir gerai išmaišykite. Leiskite daržovėms pasimarinuoti apie 15-20 minučių, kol ruošite salotas.
  3. Užvirkite dvigubą kiekį vandens, suberkite kruopas ir virkite jas 10-15 minučių, kol atsiskirs jų „aureolės”. Palikite atvėsti.
  4. Tuščioje, gerai įkaitintoje keptuvėje lengvai paskrudinkite migdolus, kol paruduos. O kai šie atvės, šiek tiek pasmulkinkite peiliu.
  5. Sumaišykite užpilą: citrinų sultyse ištirpinkite medų, įberkite druskos, pipirų ir sumaišykite su alyvuogių aliejumi.
  6. Suverskite išvirtas bolivinių balandų kruopas į erdvų salotų dubenį, suberkite pakepintus migdolus ir sumaišykite su kruopomis.
  7. Tada daržovių eilė -  sudėkite morkas ir burokėlius, užpilkite paruoštu padažu ir viską sumaišykite.
  8. Pabaigoje sudėkite kubeliais pjaustytą sūrį „Fetuva“.
Burokėliai2 vnt.
Morkos2 vnt.
Bolivinių balandų kruopos1/2 stiklinės
Sūris "Fetuva"100-200 g
Migdolų riešutų50 g
Alyvuogių aliejus6 šaukštai
Citrinų sultys4 šaukštai
Druska, pipirai
Medus1 šaukštelis
KONSOLIDUOTŲ IR ATSKIRŲ FINANSINIŲ ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2017 METUS
Konsoliduotų ir atskirų finansinių ataskaitų rinkinys už 2017 metus
KONSOLIDUOTŲ FINANSINIŲ
ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2016 METUS
Konsoliduotų finansinių ataskaitų rinkinys už 2016 metus

Investuotojams Print

AB Vilkyškių pieninė – viena moderniausių pieno produktų gamintojų Lietuvoje. Tai vienintelė specializuota sūrių gamykla šalyje, pagal originalias receptūras gaminanti daugiau kaip 30 skirtingų pavadinimų sūrių, iš kurių net 10 yra gurmaniški. 1993 m. įkurta bendrovė šiuo metu valdo apie 18 proc. šalies sūrių rinkos ir apie 12 proc. šviežio pieno produktų rinkos.

Bendrovės veiklos istorijoje yra keletas reikšmingų plėtros ir modernizacijos etapų, lėmusių sėkmę tiek vietinėje, tiek užsienio rinkose:

  • nuolatinės investicijos į technologijas;
  • išskirtinis dėmesys naujovėms;
  • dėmesys žmogiškiesiems ištekliams;
  • griežti kokybės kontrolės standartai.

Iš kitų rinkos dalyvių įmonė išsiskiria efektyviu gamybos organizavimu, lanksčia valdymo struktūra, aukšta gaminių kokybe ir personalo kompetencija. Taip pat didelis bendrovės pranašumas – patikimi tiekėjai, ilgalaikė pardavimų srities partnerystė ir patraukli kainų politika.

Vilkyškių pieninės grupę sudaro keturios įmonės: AB Vilkyškių pieninė, AB „Modest“, AB Kelmės pieninė ir AB Pieno logistika.

AB Vilkyškių pieninė gamina sūrius pagal tradicinius lietuviškus, įvairių kitų pasaulio šalių, taip pat ir originalius savo sukurtus receptus. AB „Modest“ sritis – mėlynųjų pelėsių sūris „Memel blue“, mocarela, kiti sūrio produktai. AB Kelmės pieninė specializacija – įvairūs šviežio pieno produktai: pienas, kefyras, sviestas, varškė, grietinė, varškės užtepėlės, jogurtai, glaistyti varškės sūreliai, maskarponė.

Didelė bendrovės pagaminamos produkcijos dalis eksportuojama į užsienį: Latviją ir Estiją, Skandinavijos šalis, Vokietiją, Izraelį, NVS šalis, Kroatiją, Čekiją, Lenkiją ir kitas šalis. Eksportas sudaro 65 proc. bendrovės pardavimo.

Daug dėmesio skiriama bendrovės valdomiems prekių ženklams stiprinti Lietuvos ir užsienio rinkose, asortimentui gausinti, pasiūlyti rinkai kokybiškų, išskirtinių gaminių – tiek sūrių, tiek šviežio pieno produktų.