Gourmet

 Grįžti

image
image

Cikorijų laiveliai su kriaušėmis ir „Memel blue“ sūriu

 Print

Gaminimo laikas: 45 min.

Porcijų kiekis: 6-8

  • Išimame kriaušių  sėklas  ir supjaustome kriaušes smulkiais kvadratėliais. Pašlakstome pusės citrinos sultimis, kad kriaušės nepajuoduotų. Smulkiai supjaustome čili pipirą (be sėklyčių). Pipirą sumaišome su kriaušių gabaliukais. Įberiame žiupsnelį druskos ir išmaišome.
  • Cikorijas suplėšome atskirais lapeliais – taip, kad primintų laivelius. Į kiekvieną jų dedame kriaušių mišinio, ant viršaus prilaužome sūrio „Memel blue” gabaliukų.
  • Gaminame užpilą. Lygiomis dalimis sumaišome medų ir citrinos sultis. Tokiam kiekiui apytiksliai užtenka po 3 valgomus šaukštus. Įpilame šlakelį alyvuogių aliejaus, tačiau nedaug, nes užpilas turėtų būti sirupo konsistencijos. Gerai išmaišome. Paragaujame, gal reikės kiek daugiau medaus, o gal citrinos sulčių – užpilas turėtų būti salsvas.
  • Užpilu pašlakstome cikorijų laivelius su kriaušėmis.

Skanaus!

Didesnės cikorijos2
Vidutinio dydžio kriaušės (geriau nelabai minkštos)4 - 6
Čili pipiras (su sėklytėmis ar be spręskite patys, beje, galite ir 2 pipirus dėti)1
„Memel blue“ sūrio 100g
Druska
Citrinos sultys3 šaukštai
Medus3 šaukštai
Alyvuogių aliejusšlakelis
KONSOLIDUOTŲ IR ATSKIRŲ FINANSINIŲ ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2018 METUS
Konsoliduotų ir atskirų finansinių ataskaitų rinkinys už 2018 metus
KONSOLIDUOTŲ IR
ATSKIRŲ FINANSINIŲ ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2017 METUS
Konsoliduotų finansinių ataskaitų rinkinys už 2017 metus

Investuotojams Print

AB Vilkyškių pieninė – viena moderniausių pieno produktų gamintojų Lietuvoje. Tai specializuota sūrių gamykla šalyje, pagal originalias receptūras gaminanti daugiau kaip 30 skirtingų pavadinimų sūrių, iš kurių net 10 yra gurmaniški. 1993 m. įkurta bendrovė šiuo metu pagal perdirbamą pieno kiekį užima apie 16 proc. šalies rinkos.

Bendrovės veiklos istorijoje yra keletas reikšmingų plėtros ir modernizacijos etapų, lėmusių sėkmę tiek vietinėje, tiek užsienio rinkose:

  • nuolatinės investicijos į technologijas;
  • išskirtinis dėmesys naujovėms;
  • dėmesys žmogiškiesiems ištekliams;
  • griežti kokybės kontrolės standartai.

Iš kitų rinkos dalyvių įmonė išsiskiria efektyviu gamybos organizavimu, lanksčia valdymo struktūra, aukšta gaminių kokybe ir personalo kompetencija. Taip pat didelis bendrovės pranašumas – patikimi tiekėjai, ilgalaikė pardavimų srities partnerystė ir patraukli kainų politika.

Vilkyškių pieninės grupę sudaro keturios įmonės: AB Vilkyškių pieninė, AB „Modest“, AB Kelmės pieninė ir AB Pieno logistika.

AB Vilkyškių pieninė gamina sūrius pagal tradicinius lietuviškus, įvairių kitų pasaulio šalių, taip pat ir originalius savo sukurtus receptus.

AB „Modest“ sritis – mėlynųjų pelėsių sūrio „Memel blue“, mozarrella, rūkyto, lydyto bei  kitų sūrio produktų gamyba.

AB Kelmės pieninė specializacija – įvairūs šviežio pieno produktai: pienas, kefyras, sviestas, varškė, grietinė, varškės užtepėlės, jogurtai, glaistyti varškės sūreliai, maskarponė. Nuo 2018 pradėti gaminti sausi pieno produktai – WPC, permeato, išrūgų bei pieno miltai.

Didelė bendrovės pagaminamos produkcijos dalis eksportuojama. Pajamos iš eksporto šiuo metu sudaro apie 76proc. (iš kurių 55 proc. į Europos Sąjungos šalis, 22 proc. - į kitas šalis) visų bendrovės pardavimo pajamų.

Daug dėmesio skiriama bendrovės valdomiems prekių ženklams stiprinti Lietuvos ir užsienio rinkose, asortimentui gausinti, pasiūlyti rinkai kokybiškų, išskirtinių gaminių – tiek sūrių, tiek šviežio pieno, tiek sausų pieno produktų.