Gourmet

 Grįžti

image
image

Bestiebis kurėnas

 Print

4 porcijos

Gaminimo laikas: 50 min.

Iškočiokite 4 mm storio tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus. Išpjaukite stačiakampį ir tieskite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Tešlą pabarstykite tarkuotu sūriu palikdami 2 cm kraštelį nuo kiekvienos kraštinės. Ant viršaus lengva ranka pamėtykite smulkintus ančiuvius, griežinėliais supjaustytus svogūnus, vyšninius pomidoriukus, saują alyvuogių. Pagardinkite grūstomis paprikomis ir raudonėliais. Kepkite 20–25 min. arba kol pyragas pagels ir išsipūs.

Patiekite šiltą, supjaustę norimo dydžio gabalėliais. Puikiai tiks ir kaip užkandis, ir kaip pagrindinis patiekalas. Antruoju atveju pyragui į kompaniją pataisykite žalių salotų.

Šaldyta bemielė sluoksniuota tešla375 g
Smulkiai tarkuotas kietasis sūris „Jubiliejinis 1934“50 g
Nusausinta ančiuvių filė4 vnt.
Svogūnai2 vnt.
Vyšniniai pomidorai200 g
Juodosios alyvuogėssauja
Stambiai grūstos džiovintos aitriosios paprikos1 arbat. šaukštelis
Šviežių raudonėlių lapeliai2 šaukštai
KONSOLIDUOTŲ IR ATSKIRŲ FINANSINIŲ ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2017 METUS
Konsoliduotų ir atskirų finansinių ataskaitų rinkinys už 2017 metus
KONSOLIDUOTŲ FINANSINIŲ
ATASKAITŲ RINKINYS UŽ 2016 METUS
Konsoliduotų finansinių ataskaitų rinkinys už 2016 metus

Investuotojams Print

AB Vilkyškių pieninė – viena moderniausių pieno produktų gamintojų Lietuvoje. Tai vienintelė specializuota sūrių gamykla šalyje, pagal originalias receptūras gaminanti daugiau kaip 30 skirtingų pavadinimų sūrių, iš kurių net 10 yra gurmaniški. 1993 m. įkurta bendrovė šiuo metu valdo apie 18 proc. šalies sūrių rinkos ir apie 12 proc. šviežio pieno produktų rinkos.

Bendrovės veiklos istorijoje yra keletas reikšmingų plėtros ir modernizacijos etapų, lėmusių sėkmę tiek vietinėje, tiek užsienio rinkose:

  • nuolatinės investicijos į technologijas;
  • išskirtinis dėmesys naujovėms;
  • dėmesys žmogiškiesiems ištekliams;
  • griežti kokybės kontrolės standartai.

Iš kitų rinkos dalyvių įmonė išsiskiria efektyviu gamybos organizavimu, lanksčia valdymo struktūra, aukšta gaminių kokybe ir personalo kompetencija. Taip pat didelis bendrovės pranašumas – patikimi tiekėjai, ilgalaikė pardavimų srities partnerystė ir patraukli kainų politika.

Vilkyškių pieninės grupę sudaro keturios įmonės: AB Vilkyškių pieninė, AB „Modest“, AB Kelmės pieninė ir AB Pieno logistika.

AB Vilkyškių pieninė gamina sūrius pagal tradicinius lietuviškus, įvairių kitų pasaulio šalių, taip pat ir originalius savo sukurtus receptus. AB „Modest“ sritis – mėlynųjų pelėsių sūris „Memel blue“, mocarela, kiti sūrio produktai. AB Kelmės pieninė specializacija – įvairūs šviežio pieno produktai: pienas, kefyras, sviestas, varškė, grietinė, varškės užtepėlės, jogurtai, glaistyti varškės sūreliai, maskarponė.

Didelė bendrovės pagaminamos produkcijos dalis eksportuojama į užsienį: Latviją ir Estiją, Skandinavijos šalis, Vokietiją, Izraelį, NVS šalis, Kroatiją, Čekiją, Lenkiją ir kitas šalis. Eksportas sudaro 65 proc. bendrovės pardavimo.

Daug dėmesio skiriama bendrovės valdomiems prekių ženklams stiprinti Lietuvos ir užsienio rinkose, asortimentui gausinti, pasiūlyti rinkai kokybiškų, išskirtinių gaminių – tiek sūrių, tiek šviežio pieno produktų.